LindaCare heeft 1,5 miljoen euro opgehaald om zijn product te verfijnen en te lanceren in de belangrijkste Europese markten.

De eerste versie van het LindaCare-product vereenvoudigt het vanop afstand opvolgen van patiënten die lijden aan chronisch hartfalen en hartritmestoornissen en die hiervoor een implantaat kregen. Wereldwijd kunnen hiermee zo'n 10 miljoen patiënten geholpen worden.

Een deel van het opgehaalde kapitaal zal trouwens worden gebruikt om het platform uit te breiden naar andere aandoeningen, zoals chronische obstructieve longziekten (COPD).

"LindaCare vereenvoudigt het telemonitoren van patiënten", vertelt ceo Shaharam Sharif. "Zo kunnen zorgverleners en ziekenhuizen de daaraan gerelateerde kosten verminderen, en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren en de veiligheid van chronisch zieken garanderen."

"Het is onze ambitie om op termijn dé oplossing aan te leveren die alle telemonitoring-oplossingen van ziekenhuizen en zorgverleners integreert - over alle mogelijke systemen en aandoeningen heen. De investering van Capricorn, net als de eerdere incubatiesteun van iMinds (geselecteerd voor het iStart-incubatieprogramma) en het Microsoft Innovation Center (winnende project MIC Hack for Health), stelt ons in staat om die ambitie te realiseren."

Shaharam Sharif komt uit de telecomsector en richtte vorig jaar ook Amwell op, een start-up die softwareplatform heeft gebouwd waarmee werknemers hun prestaties kunnen verbeteren.

LindaCare heeft 1,5 miljoen euro opgehaald om zijn product te verfijnen en te lanceren in de belangrijkste Europese markten. De eerste versie van het LindaCare-product vereenvoudigt het vanop afstand opvolgen van patiënten die lijden aan chronisch hartfalen en hartritmestoornissen en die hiervoor een implantaat kregen. Wereldwijd kunnen hiermee zo'n 10 miljoen patiënten geholpen worden. Een deel van het opgehaalde kapitaal zal trouwens worden gebruikt om het platform uit te breiden naar andere aandoeningen, zoals chronische obstructieve longziekten (COPD). "LindaCare vereenvoudigt het telemonitoren van patiënten", vertelt ceo Shaharam Sharif. "Zo kunnen zorgverleners en ziekenhuizen de daaraan gerelateerde kosten verminderen, en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbeteren en de veiligheid van chronisch zieken garanderen." "Het is onze ambitie om op termijn dé oplossing aan te leveren die alle telemonitoring-oplossingen van ziekenhuizen en zorgverleners integreert - over alle mogelijke systemen en aandoeningen heen. De investering van Capricorn, net als de eerdere incubatiesteun van iMinds (geselecteerd voor het iStart-incubatieprogramma) en het Microsoft Innovation Center (winnende project MIC Hack for Health), stelt ons in staat om die ambitie te realiseren."Shaharam Sharif komt uit de telecomsector en richtte vorig jaar ook Amwell op, een start-up die softwareplatform heeft gebouwd waarmee werknemers hun prestaties kunnen verbeteren.