Binarta zag het levenslicht als antwoord op vragen vanuit de kmo-markt, vertelt ceo en oprichter Suleyman Aydogan. "Onze focus op mobiel werd snel opgemerkt en zorgde ervoor dat we een kapitaalinjectie van 131.000 euro kregen van het IWT", klink het.

"De concurrentie op de markt voor DIY-sitebuilders is natuurlijk moordend, maar met onze mobile first strategie kunnen we ons toch onderscheiden", klinkt het. "We waren zelfs het eerste platform ter wereld waarmee mensen vanuit de webbrowser op hun smartphone een website of een webshop konden bouwen."

Eerder deze week kondigde Google aan dat het bedrijf zijn algoritmes opnieuw gaat aanpassen om mobiele sites hoger in de zoekresultaten te kunnen tonen, en dat speelt natuurlijk in het voordeel van de start-up uit Kessel-Lo.

"Google houdt actief rekening met mobiele toegankelijkheid", knikt de ceo. "Sites die goed worden weergegeven op een smartphone krijgen consistent een hogere plaats in de zoekresultaten. Ons platform gebruiken kan je business met andere woorden flink vooruit helpen."

Na een - volgens Aydogan - succesvol eerste jaar scherpt Binarta nu haar messen om de strijd aan te binden met grotere internationale 'website builders'. "Een stevige prijsverlaging is de eerste stap die we zetten, want die trend zien we over heel Europa. Voortaan heb je al een basiswebsite van Binarta vanaf 6 euro per maand."

De tool is momenteel beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en heeft gebruikers in 142 steden verspreid over de wereld. "Het aanbod is quasi uniek", besluit marketingmanager Sam Verhaegen, "met het Binarta-platform hoef je je niets aan te trekken van het technische aspect, het enige wat je moet doen is jouw online identiteit creëren."

Binarta maakt gebruik van het Amazon Web Services-platform voor de ontwikkeling en de hosting van zijn diensten.

Binarta zag het levenslicht als antwoord op vragen vanuit de kmo-markt, vertelt ceo en oprichter Suleyman Aydogan. "Onze focus op mobiel werd snel opgemerkt en zorgde ervoor dat we een kapitaalinjectie van 131.000 euro kregen van het IWT", klink het."De concurrentie op de markt voor DIY-sitebuilders is natuurlijk moordend, maar met onze mobile first strategie kunnen we ons toch onderscheiden", klinkt het. "We waren zelfs het eerste platform ter wereld waarmee mensen vanuit de webbrowser op hun smartphone een website of een webshop konden bouwen." Eerder deze week kondigde Google aan dat het bedrijf zijn algoritmes opnieuw gaat aanpassen om mobiele sites hoger in de zoekresultaten te kunnen tonen, en dat speelt natuurlijk in het voordeel van de start-up uit Kessel-Lo. "Google houdt actief rekening met mobiele toegankelijkheid", knikt de ceo. "Sites die goed worden weergegeven op een smartphone krijgen consistent een hogere plaats in de zoekresultaten. Ons platform gebruiken kan je business met andere woorden flink vooruit helpen."Na een - volgens Aydogan - succesvol eerste jaar scherpt Binarta nu haar messen om de strijd aan te binden met grotere internationale 'website builders'. "Een stevige prijsverlaging is de eerste stap die we zetten, want die trend zien we over heel Europa. Voortaan heb je al een basiswebsite van Binarta vanaf 6 euro per maand." De tool is momenteel beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en heeft gebruikers in 142 steden verspreid over de wereld. "Het aanbod is quasi uniek", besluit marketingmanager Sam Verhaegen, "met het Binarta-platform hoef je je niets aan te trekken van het technische aspect, het enige wat je moet doen is jouw online identiteit creëren." Binarta maakt gebruik van het Amazon Web Services-platform voor de ontwikkeling en de hosting van zijn diensten.