A.N.S. Benelux met hoofdzetel in Namen en productievestiging in Saintes bij Tubeke legde zich aanvankelijk toe op verbeterde netwerkproducten maar investeert vandaag ook in verschillende conversie- en glasvezeloplossingen.

Jean Cheffert en André Soentjens richtten na de stopzetting van de Belgische activiteiten van Harris Adacom in 1996 het bedrijf A.N.S. Benelux op. Hoofdactiviteit werd de verkoop van ‘refurbished’ netwerkmateriaal van Cisco, 3Com, Nortel, HP, ODS, … Het bedrijfje waagde zich geleidelijk ook aan de verkoop van scherpgeprijsde nieuwe hardware en begon daarnaast andere segmenten te verkennen: oplossingen voor serieel/Ethernet-conversie met Lantronix, glasvezel/Ethernet-conversie met Transition en beveiligd beheer op afstand met Raritan.

Intelligente multistekkerblokken

Algemeen directeur Benoît del Marmol: “Raritan is de wereldleider in afstandsbeheer voor (seriële) consolepoorten en servers (Keyboard Video Mouse over ip). Het bedrijf zette de markt onlangs op zijn kop met een reeks producten die het beheer van voedingen mogelijk maakt via intelligente multistekkerblokken. Als ze worden aangesloten op het Ethernetnetwerk krijgt men via deze producten een totale en beveiligde controle van het datacenter. De toegang hiertoe wordt dan ook beperkt tot hardware-interventies. De klant beschikt dus over een ‘witte’ ruimte met een optimale beveiliging. Bovendien helpen deze oplossingen het totale elektriciteitsverbruik drastisch te doen dalen door dat stroomverbruik machine per machine te ‘monitoren’ en de gulzigste toestellen te identificeren. Soms helpt dit ook om storingen te voorkomen, aangezien voedingen de neiging vertonen om enkele uren voor hun uitval aanzienlijk meer te gaan verbruiken.”

Discount

“We hebben ook behoorlijk wat expertise ontwikkeld in glasvezel, via actieve en passieve WDM-oplossingen (Wavelength-Division Multiplexing). De klant kan hiermee fors snoeien in zijn budget door tot 64 verschillende protocols in de 2 richtingen over één glasvezel te sturen. Onze prijzen voor ons gamma van compatibele glasvezelcomponenten (GBIC & SFP) liggen 50 tot 80 procent lager dan die van de constructeurs.” De interconnectie van sites is tot slot ook mogelijk via laserstraal, voor zover de te verbinden gebouwen zichtbaar zijn voor elkaar. De KULeuven en de VUB hebben dit onlangs nog ingevoerd. “Het is goedkoper dan kabel. Je kunt als back-up nog een wifi-installatie voorzien, maar tussen gebouwen op ruim een kilometer van elkaar moet al een zware fog hangen voor de verbinding verstoord geraakt.” Het bedrijf claimt om en bij de 350 large-accountklanten in de Belux, en heeft twintig mensen in dienst (twaalf in België, de rest in filialen in Frankrijk, het Groothertogdom en Spanje). In 2008 werd een geconsolideerde omzet van 6 miljoen euro gerealiseerd.

Jean-Luc Manise

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content