Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Mitel en Inia leggen bij Adecco de fundamenten voor een Unified Communications-oplossing. Op termijn moeten alle uitzendkantoren in de Benelux aangesloten worden.

De oude apparatuur van Aastra in België en Nortel in Nederland moet plaats ruimen voor nieuwe ip-phones van Mitel via inte-grator Inia. “De bijna gelijktijdige verhuis naar een nieuw gebouw in zowel België als Nederland was de rechtstreekse aanleiding”, legt Franck Lamouller, ICT Director bij Adecco Benelux uit.

Met de overstap naar voip legt Adecco de fundamenten voor Unified Communications-toepassingen. “In eerste instantie doen we enkel voip-telefonie en het hotdesk-verhaal: iedereen kan overal inloggen op de Mitel 3660 ip-telefoons. We hebben wel de beslissing genomen om er veel meer mee te doen. Dat zal stap voor stap bekeken worden”, zegt Bjorn Van Reet, ICT Infrastructure Manager Benelux. “We willen uiteindelijk ook ons back en front office aan elkaar koppelen, zodat we achter de schermen bijvoorbeeld efficiënter kunnen matchen wat de klantvriendelijkheid ten goede zal komen.”

België en Nederland eerst

In België telt Adecco bijna 800 mensen waarvan de meerderheid een typische salesfunctie uitoefent. “Mobility is dus zeker aan de orde. Ook remote werken en thuiswerken gaan we nu bekijken”, aldus Bjorn Van Reet. De keuze voor integrator Inia – een joint venture tussen SecureLink en Xylos die specifiek op unified communications focust – werd mee ingegeven door Mitel. “We hebben de leverancier mee laten bepalen, maar tijdens het hele tender-traject hadden we toch direct een goed gevoel bij deze tandem”, aldus Van Reet.

De hoofdkantoren maken sinds enkele weken reeds gebruik van het nieuwe voip-netwerk: 170 personen in België, en 200 aansluitingen in Nederland. Momenteel worden ook de eerste kantoren aangesloten. “Dat gaan we stap voor stap doen”, zegt Franck Lamouller. “We willen dit jaar alvast 25 kantoren aansluiten. Dat moet ons een aanzienlijke kostenbesparing in de telecomkosten opleveren.” Lamouller wijst erop dat er nog een aantal andere it-investeringen gepland staan, zoals een vernieuwing van het datanetwerk – momenteel is KPN de leverancier – maar aan de andere kant is die voorzichtigheid (‘maar’ 25 kantoren) allicht ook ingegeven door de economische recessie en de sterke teruggang in de uitzendsector. Zo maakte Adecco begin maart nog bekend dat het dit jaar het Belgische personeelsbestand met 150 voltijdse werknemers zal verminderen, bovenop al eerder aangekondigde kostenbesparingen en de mogelijkheid tot deeltijds werken. Bovendien zou er in de uitzendsector een nieuwe consolidatieslag op komst zijn.

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content