Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Dat Elisa Chalmet (23) leergierig is, daar hoefde ze ons eigenlijk niet van te overtuigen: haar cv staat propvol technische kennis en bovendien offert ze haar vrije tijd ook nog eens op voor een lerarenopleiding in avondonderwijs. We mogen van geluk spreken dat ze nog een momentje vrij vond om ons te woord te staan.

“Na een drukke dag op het werk kom ik thuis, om dan meteen in de lesvoorbereidingen te duiken. Ik heb er al een paar keer de brui willen aan geven, maar het is voor de goede zaak”, lacht Elisa, die de lerarenopleiding als een backup-optie ziet die ze misschien ooit kan gebruiken voor bijvoorbeeld bedrijfsopleidingen. Elisa is in oktober vorig jaar gestart bij dienstenleverancier CTG; aanvankelijk als Q&R (Query and Reporting) specialist, maar al snel werd dat business intelligence consultant. “En BI is ook echt mijn ding – mijn eindwerk zat bijvoorbeeld ook in die sfeer. Al moet ik wel zeggen dat ik er bij CTG echt ingegooid ben.”, aldus Elisa. “Na een opleiding van circa drie weken (BI Class), kon ik aan een eerste project beginnen bij Atlas Copco – een opdracht over stockrapporteringen. Dat was een opdracht die over tijd aan het gaan was, en waarvan de oorspronkelijke mensen dringend op een ander project van CTG gezet moesten worden. Het kwam er dus op neer dat ik samen met nog iemand anders het project verder moest afwerken. Met een overdracht die bovendien zeer kort was, heb ik noodgedwongen heel veel bijgeleerd op korte termijn. Al een geluk dat ik leergierig ben!”

Respect is belangrijk

Ondertussen werkt Elisa nog steeds aan hetzelfde project waar ze naar verwachting nog zo’n maand zoet mee is. En daarna? “Er is nog niks gezegd over een nieuwe opdracht. Misschien dat ik mij verder kan specialiseren in de Microsoft BI-pakketten en studeren voor een certificaat. En voor mijn volgende opdracht hoop ik toch dat ik ook de initiële analyse ga kunnen doen, in plaats van op het einde in te vallen.”

Maar Elisa staat wel nog steeds achter haar keuze voor CTG – een tip van een vriendin van haar die er al werkte: “Ik heb voor hen gekozen omdat er bij hen nog aandacht is voor de ‘menselijke kant’ van de job. Ik heb heel wat bedrijfspresentaties gezien, en telkens ging het daar louter over promotiekansen, voordelen en harde cijfers.” Het trieste hoogtepunt waren voor haar de Belgische verkopers van Finse software die nogal denigrerend spraken over wie die programma’s eigenlijk schreef. “Ah nee, dat doen wij niet zelf hé, dat zijn de bleke Finse ‘mannekes’ met dikke brillen”, klonk het. “Een van de waarden die CTG hanteert, is ‘respect’. En daar kan ik mij helemaal in vinden: respect voor de mensen, of ze nu programmeur of verkoper zijn”, besluit Elisa. z

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content