Het was op de tiende editie van het She Goes ICT-event dat Data News al voor de negende keer een award uitreikte voor de 'ICT Woman of the Year'. Ingrid Gonnissen (Orange Belgium) treedt in de voetsporen van Muriel De Lathouwer (EVS Broadcast Equipment).

Ingrid Gonnissen is een fervent netwerker die prat kan gaan op een uitstekende marktkennis en meer dan dertig jaar ervaring in de B2B-wereld. Sinds 1 september 2016 is ze de chief enterprise officer bij Orange Belgium. Het grootste deel van haar carrière bracht ze door bij Xerox, waar ze in 2011 tot country manager benoemd werd. De jury loofde de immer goedlachse Ingrid omwille van haar mooie parcours bij Xerox en nu Orange. Onder haar impuls zit er weer schwung in de bedrijvenafdeling. Ingrid haalde het van vier andere door de redactie genomineerde topvrouwen: Solange De Bondt, Geertrui Mieke De Ketelaere, Yin Oei en Marijke Verhavert. Namens de voltallige jury: proficiat aan alle genomineerde dames.

© fotografie Debby Termonia

Voor de zevende keer ondertussen ging Data News ook op zoek naar een 'Young ICT Lady of the Year'. Daarmee wil Data News de belangstelling trekken van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector. Iedere vrouw die niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is in een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega. Uit de 53 dossiers die we binnenkregen, kwamen 42 kandidates naar voor: heel wat werk voor de jury om de lijst te herleiden naar 10 genomineerden. U, beste lezer, koos via online voting voor de top-5. Die vijf dames mochten zichzelf komen voorstellen aan de jury, die uiteindelijk Laurence Schuurman, executive program manager bij Capgemini verkoos als Young ICT Lady of the Year. We zijn er van overtuigd dat Laurence haar titel trots zal dragen, en een rolmodel zal zijn. Ze zal ook actief meehelpen aan het oplossen van het tekort aan (jonge) IT-dames. Zo wil ze het WeGoSTEM programma uitbreiden naar Wallonië. WeGoSTEM werd op poten gezet door onder meer Valerie Taerwe, de voormalige Young ICT Lady of the Year.

Hall of Fame

ICT WOMAN OF THE YEAR

2010 Ingrid De Latte

2011 Saskia Van Uffelen

2012 Martine Tempels

2013 Ada Sekirin

2014 Pascale Van Damme

2015 Joke Dehond

2016 Annemie Depuydt

2017 Muriel De Lathouwer

2018 Ingrid Gonnissen

YOUNG ICT LADY OF THE YEAR

2012 Karlien Vanden Eynde

2013 Karen De Smet

2014 Wendy Vermoesen

2015 Ellen Van den Berghe

2016 Ursula L-J Dongmo

2017 Valerie Taerwe

2018 Laurence Schuurman