Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische datatransferspecialist Babelway gaat samenwerken met de Deense e-facturatieleverancier TradeShift. “Onze applicatie zet TradeShift-facturen om in het juiste formaat”, aldus algemeen directeur François Van Uffelen van Babelway, “waarop de kwitanties onmiddellijk ingevoerd kunnen worden in erpen andere management tools.”

De samenwerking tussen Babelway en TradeShift houdt in dat de Deense e-facturatiespecialist zijn grote klanten doorverwijst naar de app van Babelway, als die klanten hun TradeShift-facturen willen integreren in hun bestaande erp-infrastructuur. “Het is enkel wanneer ondernemingen een volledig geïntegreerd proces wensen, dat Babelway tussenkomt”, zegt Van Uffelen, “kleinere bedrijven en zelfstandigen kunnen zich meestal beperken tot het gebruik van TradeShift alleen.” Ter verduidelijking diept de directeur het voorbeeld van de logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel op. “Dat bedrijf heeft aan al zijn leveranciers gevraagd om op TradeShift over te stappen voor het doorspelen van facturen. Maar stel nu dat één van die leveranciers SAP gebruikt voor zijn kwitanties, en dus het IDoc-formaat van SAP. Een dergelijke factuur passeert dan eerst via de servers van Babelway voor dat ze met de TradeShift-toepassing naar Kuehne + Nagel wordt gebracht. Wij zetten het IDoc formaat van SAP dan om in de ubl(Universal Business Language) standaard die door TradeShift wordt gebruikt.”

“Om het nog eenvoudiger te zeggen: Babelway pikt een factuur op aan de ene kant, zet ze om in het formaat van TradeShift, en levert die factuur aan de andere kant opnieuw af, indien nodig in het formaat dat die afnemer gebruikt. Wij spelen met andere woorden de rol van integrator. In die zin verschillen we ook van diensten als TradeShift en FreshBooks. “Dergelijke toepassingen versturen wel facturen in ubl of in pdf”, klinkt het nog, “maar die documenten kunnen dan meestal niet ingevoerd worden in de management systemen van de ontvangers. Vaak worden de kwitanties dan ook gewoon uitgeprint op papier.”

Het akkoord tussen TradeShift en Babelway komt er omdat heel wat grote Europese bedrijven en overheden lijken over te stappen op de toepassing van de Denen voor hun e-facturatie. Naast Kuehne + Nagel kozen bijvoorbeeld ook de nationale gezondheidsdienst van Groot-Brittanië (NHS) en het Deense vervoersbedrijf DSV voor TradeShift, en dan vergeten we nog de Franse en de Ierse overheid.

Frederik Tibau

“Wij spelen ook de rol van integrator.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content