Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met de MyBox van het Franse MyStream kunnen kmo’s hun netwerken met meerdere operatoren optimaliseren tegen een betaalbare prijs. Het product is nu ook bij ons beschikbaar.

Er zijn wel meer spelers die zich toeleggen op de optimalisering van wan’s, waaronder grote namen zoals Ipanema, Riverbed of Juniper, en uiteraard de operatoren zelf. Maar Cyril Wellenstein, commercieel en marketingdirecteur van MyStream, maakt zich daar duidelijk geen zorgen over. Ten eerste, omdat ze met hun product mikken op de kmo met internationale ambities. Ten tweede, omdat het aanbod van My-Stream een aanvulling vormt op de bestaande producten voor optimalisering en compressie. Maar ook en vooral omdat de load balancer van MyBox “de bandbreedte van de xDSL-verbindingen van meerdere leveranciers garandeert, met dynamische routing van één enkele verbinding naar verschillende andere.” MyStream ondersteunt xDSL-technologieën, glasvezel, Wimax, satelliet, enz.

Met MyStream kan je dus parallel een noodnetwerk of opslagnetwerk installeren zonder aan het bestaande wan te raken. “Wij fungeren een beetje als een switch op het netwerk ten opzichte van een router. Daardoor kunnen we de algemene beschikbaarheid van het netwerk verhogen op niet-intrusieve wijze, tegen een redelijke prijs.” Om de proactieve ondersteuning van de klantennetwerken te verzekeren, beschikt het bedrijf in Parijs over een network operation center (NOC) dat toezicht houdt op 1.500 sites.

Als referenties kan MyStream onder andere Interparking voorleggen, Louvre Hotels (dat met de Campanile-keten 20 hotels bezit in de Benelux), Optique 2000, Afflelou, enz. Het in 2003 opgerichte bedrijf telt 20 werknemers en haalt een omzet van 1,5 miljoen euro (een groei van 30 procent), waarvan 20 procent geherïnvesteerd wordt in O&O.

België

Sinds deze zomer richt het bedrijf zijn pijlen ook op België. Het is immers van oordeel dat zijn product uitermate geschikt is voor de vele, grotere kmo’s met internationale ambities die ons land rijk is. Ook omdat breedband bij ons wijdverspreid is. “Mijn opdracht bestaat erin middelgrote bedrijven ervan te overtuigen dat een hoge beschikbaarheidsgraad niet noodzakelijk duur hoeft te zijn. Een andere troef van MyStream is dat netwerkoperatoren hiermee concurrentie krijgen en misschien hun prijzen doen zakken.”

Cyril Wellenstein geeft toe dat de markt nog bekeerd moet worden, maar trekt alvast het land rond om de boodschap te verspreiden.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content