Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Convergentie, virtualisatie en cloud vormen voortaan het devies van alle ict-actoren. Brocade is van mening dat het netwerk het datacenter van de toekomst is, en pakte daarom onlangs uit met de Brocade One architectuur.

Het succes dat Brocade geboekt heeft in de wereld van de netwerkopslag of Storage Area Network (SAN), wil de firma nog eens overdoen met het datacenter van de toekomst. “The entire network is your datacenter”, meent John McHugh, Chief Marketing Officer van Brocade. Hij ziet in de virtualisatie de eerste stap op weg naar de cloud, of die nu privaat, publiek of gemengd is. Des te meer omdat de overname van Foundry in 2007 de firma in staat stelt om haar leadership in data- en opslagnetwerken te combineren met dat van Foundry in IP-netwerken. Concreet profileert Brocade One zich als een architectuur die een uniform beeld geeft van alle elementen van het datacenter, weliswaar in bepaalde gevallen dankzij een uitgebreid ecosysteem. “Brocade One maakt het mogelijk om het datacenter te vereenvoudigen en te automatiseren, en er tegelijk een maximale flexibiliteit aan te geven.” Brocade heeft al verschillende nieuwe producten ontwikkeld, sommige zijn reeds verkrijgbaar, terwijl andere dat pas de komende maanden zullen zijn. En met name de Virtual Cluster Switching die het mogelijk maakt om het eerste “datacenter Ethernet fabric” te bouwen. Of ook de Virtual Access Layer waarmee het beheer van de hypervisors, het verkeer en de migratie tussen VM geoptimaliseerd kan worden, evenals de Brocade Network Advisor voor lan, san en geconvergeerd netwerkbeheer, evenals de Brocade Application Resource Broker die het beheer van de VM-resources verzekert. Maar Brocade heeft ook nieuwe Asic, nieuwe access and aggregation layer switches of ook ADC’s (Application Delivery Controllers) ontwikkeld om de beschikbaarheid en de performantie van toepassingen te optimaliseren. Als we Brocade mogen geloven, zullen die verschillende elementen het mogelijk maken om de roll-out van de virtualisatie te vereenvoudigen, de werking van de toepassingen te optimaliseren en de beschikbaarheid van de netwerken te verhogen, terwijl de bestaande investeringen beschermd worden en de kostprijs lager is dan momenteel het geval is. “Onze oplossingen bieden een antwoord op de moeilijkste problemen die het datacenter stellen”, meent ceo Michael Klayko van zijn kant.

INterview MET michael klayko

Welke zijn de successleutels van Brocade?

Michael Klayko: De afgelopen 19 trimesters overtroffen we de verwachtingen inzake EPS (inkomen per aandeel). Wij richten ons op winstgevende groei en niet op groei om de groei. Dit succes hebben we niet alleen te danken aan ons degelijk management (lacht) maar ook aan onze innovatie. Het feit dat wij ons richten op innovatie stelt ons in staat om de eerste te zijn op een markt, en daardoor kunnen we ook bouwen aan een leidinggevende positie. We deden dat uiteraard al op het vlak van opslag, maar we zouden dat succes ook nog eens willen herhalen als het gaat over netwerken.Wij zijn uiteraard niet zo groot dat we bijvoorbeeld Cisco kunnen opzij zetten, wij beschikken niet over hun marketingbudgetten. Maar innovatie en technologie bieden ons de mogelijkheid om op de markt te blijven en te groeien. Dat was het geval met het opslagbeheer, waar we geen 70 % marktaandeel meer haalden, en dat was ook het geval met de 16 Gig.

Hoe belangrijk zijn de nieuwigheden die u brengt?

Michael Klayko: Met de nieuwe VCS-technologie en andere nieuwigheden stellen wij een nieuwe manier voor om het datacenter van de volgende generatie te ontwikkelen. Wij leveren de haas waarop men zal jagen. Wij concentreren ons op de meest essentiële problemen van het datacenter, een domein dat wij goed kennen, want we zijn vertegenwoordigd in 90% van de top 100 van grote internationale bedrijven. Wij bieden een originele architectuur die de complexiteit van het datacenter omvat in Asic’s en die het toevoegen en verwijderen van nieuwe producten vergemakkelijkt, dankzij een zeer doorgedreven automatisering. Wij hebben op het vlak van netwerking en Ethernet dezelfde principes toegepast die wij al 15 jaar ontwikkelen op het vlak van opslag. Virtualisatie en cloud zijn reeds een realiteit, terwijl er van convergentie reeds sprake is in de racks, maar het datacenter moet worden gevirtualiseerd vooraleer er sprake kan zijn van echte convergentie. Dit gezegd zijnde moet men nu al die functionaliteit voorzien.

Denkt u nu dat u alle stukken van de puzzel hebt of ontbreken er nog bepaalde elementen?

Michael Klayko: We hadden reeds een uitgebreid gamma in voorraad, we hebben nu ook Foundry, we hebben dus een portefeuille die voldoende netwerking biedt. Want we moeten ons blijven richten op de virtualisatie van het datacenter en op de mogelijkheid om toegang te hebben tot eender welke informatie van eender welk apparaat. En dat vereist dat we perfect de opslag, de netwerken, het datacenter van het bedrijf en de service providers begrijpen.

Hoe positioneert u zichzelf ten aanzien van de concurrentie?

Michael Klayko: Wij zijn altijd leider geweest inzake de san-opslagnetwerken en dat zouden we nog lang moeten blijven. In de Ethernetwereld zijn wij de challenger, maar een heel geloofwaardige challenger. En we evolueren richting opinieleider, vernieuwer. Onze geschiedenis bewijst dat wij ook kunnen uitvoeren. Het zal er niet meer om gaan producten te verhandelen, het zal er om gaan om weldoordacht leiderschap naar voren te schuiven. Wij bieden bedrijven vernieuwing om hen de mogelijkheid te bieden om hun kosten te beperken. Bijvoorbeeld, daar waar we vroeger 86 Cisco-dozen nodig hadden om een datacenter te bouwen, kunnen we dat vandaag doen met 6 Brocade-dozen.

Hoe is het gesteld met uw samenwerkingsverbanden, in het bijzonder met EMC, uw concurrent trouwens op het vlak van virtualisatie en Cisco-partner?

Michael Klayko: Samenwerkingsverbanden zijn uitermate belangrijk want geen enkel bedrijf kan beweren dat het alles alleen kan. Onze samenwerkingsverbanden met VMware, Dell en EMC zijn belangrijk, omdat zij ook vernieuwing brengen. Zo vervaardigt EMC subsystemen van schijven, wat wij niet doen, terwijl wij wel netwerkapparatuur bouwen. En VMware is ten slotte het cement van dit samenwerkingsverband. EMC mag dan misschien een samenwerkingsverband hebben met Cisco, niet iedereen wil per se weten van dat Unified Computing System. Sommige mensen willen de keuze hebben, en die willen wij bieden.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content