Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De groep Business&Decision liet vorig jaar een groei met 42 procent optekenen. Het Belgische filiaal ging er zelfs met 58 procent op vooruit en rekruteerde 55 nieuwe medewerkers. Daarmee bereikt het nu een kritieke omvang.

De Franse groep Business&Decision die zich toelegt op BI, crm en e-business, noteerde in 2007 een omzet van 202 miljoen euro, een groei met 42 % tov een jaar eerder. Die groei werd vooral gedragen door het buitenland: de groep haalt nu al 48 procent van zijn verkoop buiten Frankrijk, terwijl dat cijfer pas tegen eind 2008 gepland was. De groep is overigens gestart met de ‘verticalisering’ van zijn aanbod, met een eerste ‘lifescience’-oplossing. België is intussen een autonome entiteit met een vijftigtal mensen. De groep profiteert overigens van de consolidatie op de BI-markt om zich nog sterker op te dringen bij all-roundspelers zoals met name Oracle of SAP. En hoewel de consolidatie van de BI-markt het volgens algemeen directeur Ada Sekirin van B&D Belux mogelijk maakt “het aanbod voor de klant te verhelderen,” betekent dat nog niet dat “we de ogen sluiten voor andere spelers of ontwikkelingen” zoals ‘open source’ BI, ‘web-inspired’ BI of bepaalde verticale markten (bv. BI in human resources).

België

In eigen land heeft het bedrijf zijn omzet met 58 procent verhoogd tot bijna 19,5 miljoen euro. Tegelijk werd het team met 55 nieuwe krachten uitgebreid tot ruim 180 medewerkers. Het bedrijf versterkte vorig jaar zijn takken ‘lifescience’ (nu 50 mensen en 75 tegen eind 2008) en ‘risk management’, in het kader van partnerships met SAS. Er wordt ook nog meer ingezet op operationele crm (het ‘campaign management’-contract voor ING was mooie reklame) en uiteraard BI”waarvan we nu alle technologieën op de markt beheersen.” Ook het aanbod voor de farmaceutische sector (in het kader van de CDISC-regulering of Clinical Data Interchange Standards Consortium voor de FDA) begint zijn vruchten af te werpen.

Dit jaar mikt Ada Sekirin op een groei met 30 procent. Zij benadrukt dat een professionalisering van de structuur, die de laatste tijd enorm gegroeid is, aangewezen is. Andere prioriteiten zijn de versterking van het SAS-aanbod voor BI en van het ‘BI competence center’ (waarmee de klant zijn BI-ontwikkelingen kan outsourcen), naast meer investeringen in crm, sales force automation en risk management (in het kader van Solvency II).

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content