CA geeft zijn Modern Software Factory vorm

MIKE GREGOIRE, CEO VAN CA: "Laat er geen twijfel over bestaan: de mainframe past perfect in ons concept van de Modern Software Factory!"
Frans Godden Frans Godden is freelance journalist.

“Je eigen moderne softwarefabriek bouwen is nu een absolute voorwaarde om concurrentieel te blijven. En wij willen daartoe de motor, de architect, het model en ook de tools aanleveren.” Aldus Mike Gregoire op de recente gebruikersconferentie van CA Technologies in Las Vegas.

Het idee van de Modern Software Factory is niet nieuw voor CA, maar in het voorbije jaar heeft het bedrijf dat concept verder ingevuld met enerzijds eigen ontwikkeling (een investering van meer dan een miljard dollar) en anderzijds vijf overnames (Automic, Veracode, BlazeMeter, zIT Consulting, en Runscope). Gevolg: op de CA World-conferentie kondigde het meer dan 20 nieuwe en/of verbeterde producten en oplossingen aan – “allemaal met één doel voor ogen”, zegt Gregoire: “ondernemingen in staat stellen zich snel aan te passen aan wisselende marktomstandigheden en in te spelen op nieuwe opportuniteiten om zo hun overlevingskansen te maximaliseren. Daartoe maken wij onder meer gebruik van machine learning om bedrijven meer agile te maken. Met predictive analytics kunnen ze vervolgens op de vragen van hun klanten anticiperen. CA Digital Experience Insights is zo’n nieuwe SaaS digital experience monitoring en analytics oplossing.”

Meer automatiseren

CA wil ook steeds meer zaken automatiseren, zoals met zijn nieuwe Blazemeter API Test voor het automatisch continu testen van API’s tijdens het ontwikkelingsproces. “Maar er is meer, wij spreken graag over ‘intelligente automatisering’ en dat gaat verder dan alleen het testen, wij willen ook de businessprocessen automatiseren om voorspelbare resultaten te bekomen. Ons Automic One Automation Platform gebruikt data analytics gebaseerd op een complex landschap van applicaties, platformen en technologieën om via automatisering meer ruimte te creëren voor innovatie en DevOps beter te ondersteunen met vereenvoudigde processen. In dezelfde zin moet je ook onze Automic Application Release Automation oplossing zien, die een snellere implementatie mogelijk maakt en via een geautomatiseerde backend betrouwbaardere releases van code verzekert.”

En de mainframe

CA zou CA niet zijn als het ook geen aandacht zou besteden aan zijn mainframe-erfenis. Met CA Mainframe Operational Intelligence gebruikt het machine learning en automatisering om patronen en onregelmatigheden te ontdekken die gebruikers in staat stellen problemen sneller op te sporen en oplossingen automatisch op te starten vooraleer SLA’s aangesproken worden. Via een IBM System Management Facilities Adapter kan u dan bijkomende data uit een IBM Z-omgeving halen, ook buiten CA-producten om. Dat is belangrijk omdat hoe groter het databereik bij machine learning is, hoe correcter de voorspellingen zullen zijn. “Wij blijven innoveren met mainframes”, bevestigt Mike Gregoire. “Mainframes zijn eigenlijk gewoon een andere bron van cloud computing: gebruiksvriendelijk en goedkoop. Alleen mag je de massa data op de mainframe niet proberen over te zetten naar andere systemen, je moet alles ter plaatse verwerken – en nu zelfs met behulp van kunstmatige intelligentie. En laat er geen twijfel over bestaan: de mainframe past perfect in ons concept van de Modern Software Factory!”

Frans Godden

“Mainframes zijn eigenlijk gewoon een andere bron van cloud computing: gebruiksvriendelijk en goedkoop”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content