Canon kondigde recent een akkoord met HP aan voor de verdeling van een nieuwe generatie multifunctionele systemen van het type imageRunner Advance. Het aanbod omvat zowel kantoorapparaten als toestellen voor professionele productie.

Twaalf maanden na het faillissement van Lehman Brothers en in een zich moeizaam herstellende markt laat Canon aan de verzamelde gespecialiseerde pers in Barcelona weten dat het “blaakt van gezondheid!”.

“Canon is een van de weinige ondernemingen in de sector die winstgevend gebleven is”, benadrukt Antonio Recio, hoofd business solutions van Canon Europe. Canon boekte in het eerste halfjaar van 2009 een nettowinst van om en bij de 245 miljoen euro. Dat is wel 85% minder dan in het eerste halfjaar van 2008, terwijl de omzet met 30% kromp tot 11,03 miljard euro. “En we blijven optimistisch over de rest van het jaar”, gaf Recio nog mee.

Canon liet er in Barcelona geen twijfel over bestaan dat het blijft investeren, op zoek blijft gaan naar nieuwe partnerships en aanhoudend nieuwigheden op de markt wil brengen. Zo hebben Canon en HP in september een nieuwe samenwerking aangekondigd voor de verkoop van een gamma multifunctionele kantoorsystemen en de bijbehorende dienstverlening.

Professioneel gamma

De twee bedrijven onderhouden al langer goede relaties met elkaar. Canon en HP werken ondertussen 25 jaar samen. Met dit akkoord kan HP een reeks copy & print systemen van Canon verkopen die bedoeld zijn voor gemiddelde productievolumes en ze combineren met eigen beheerstools, it-integratie en workflowtoepassingen voor het kantoor. De toestellen blijven het merk Canon dragen. Om de oplossingen te vervolledigen, geven Canon en HP elkaar toegang tot een deel van hun eigen software. “We zijn goed geplaatst om oplossingen aan te bieden waarmee onze klanten via een holistische aanpak de kosten kunnen terugdringen. Het heeft dus zin om in deze moeilijke tijden te investeren in oplossingen van dit type”, zegt Taz Nakamasu, directeur strategie en productbeheer van Canon Europe.

Canon heeft aan deze modellen, die vooral bedoeld zijn voor de kantooromgeving, nog twee modellen toegevoegd die specifiek gericht zijn op professionele productie. Het gaat met name om de imageRunner Advance C9060 en C9070 Pro, die respectievelijk snelheden van 60 en 70 ppm aankunnen. Deze toestellen zijn bedoeld voor copy- en reprocenters en als kleine digitale printers. Ze vullen de leemte in tussen het imageRunner en imagePress gamma.

Emmanuel Robert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content