Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Sommige klanten moeten nog geholpen worden bij de virtualisatie van hun infrastructuur, maar VMware Benelux zegt dat anderen de stap naar cloud al gezet hebben in de ene of andere vorm.

“De strategie die 2 tot 3 jaar geleden werd ingevoerd, wordt nu werkelijkheid”, luidt de analyse van Marc Groetelaars, director partner organisation & general business northern emea. Het laatste stukje van de puzzel is sddc, dat één en dezelfde tool aanbiedt om private, hybride, openbare en zelfs niet-VMwareclouds te beheren.

“Tegen 2014 zal 70 % van de kmo’s uit de Benelux hun infrastructuur gevirtualiseerd hebben,” aldus Groetelaars. Hij is van mening dat deze kmo’s wat achterlopen op de grote bedrijven, maar dat ze nu tot 3 keer sneller virtualisatie invoeren. Om hen te helpen reikt VMware goede praktijken aan die hen de voordelen van virtualisatie kunnen aantonen. Voor klanten die al volop gestart waren met hun virtualisatie, biedt VMware bovendien vSphere aan, om applicaties van het type tier 1 (zoals erp) te virtualiseren. Aan ondernemingen die de stap naar cloud wagen, biedt VMware tot slot nieuwe cloudbeheertools aan. Het gaat hier zeker niet alleen om grote bedrijven, want de Visitatieschool van Mariakerke werd geselecteerd uit de 10 businesscases van cloud van de wedstrijd Thinking Big, die cloudinitiatieven met een echte businesswaarde in emea wil belonen.

“Voor elke euro die naar licenties gaat, wordt er 13 euro geïnvesteerd in diensten” en “97 tot 98 % van de omzet van VMware wordt geboekt door partners, tegenover 95 % in emea en 85 % wereldwijd”. VMware heeft daarom een specifiek programma ingevoerd dat bedoeld is voor de partners van de kmo’s, naast een prijzenstructuur die naar beneden toe werd herzien. Er worden ook aangepaste opleidingen en certificaties voorgesteld, en uitwisselingen van knowhow. Bovendien werden er systemen voor financiële incentives ingevoerd om de partner aan te zetten om steeds proactiever te zijn en “oplossingen te verkopen die niet van de infrastructuur afkomstig zijn en niet alleen op één punt gericht zijn, maar een echte meerwaarde bieden.” Meer specifiek bij ons worden vooral de sector van het onderwijs, de gezondheidszorg, het transport en de administratie beoogd (zowel op federaal als gemeentelijk vlak). VMware verwelkomt ook nieuwe partners op het gebied van end-user computing, infrastructuurbeheer en business continuity.

Marc Husquinet

“TEGEN 2014 ZAL 70 % VAN DE KMO’S UIT DE BENELUX HUN INFRASTRUCTUUR GEVIRTUALISEERD HEBBEN”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content