Datanews

cover Datanews

Lees nr. 01 | 21 februari 2020

Web weergave

Gezien in uw brievenbus? Data News ziet er vanaf nu helemaal anders uit. Hoofdredacteur Kristof Van der Stadt geeft tekst en uitleg.

EDITO

Begin 2019 ging SAP op zoek naar duizend consultants, aan te nemen over een periode van drie jaar. Via opleidingstrajecten wil het bedrijf meer mensen in een SAP-job krijgen. Een jaar later zijn er gemengde, maar hoopvolle, resultaten.

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET...

Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) is door de lezers van Data News en de jury uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Julie Scherpenseel (ML6) mag zich Young ICT Lady of the Year noemen.

SHE GOES ICT JURYVERSLAG

Ze begon haar carrière in de politiek maar digitalisering zat toen al in het bloed. Later stond ze aan de wieg van Flow Pilots, waar ze vorig jaar de fakkel overnam als CEO. Maak kennis met ICT Woman of the Year 2020: Dewi Van De Vyver!

SHE GOES ICT ICT WOMAN OF THE YEAR

De Young ICT Lady of the Year 2020 is Julie Scherpenseel. De chief growth officer van ML6, een van België's vooraanstaande machine learning scale-ups, overtuigde de jury met haar enthousiasme en haar passie voor technologie.

SHE GOES ICT YOUNG ICT LADY OF THE YEAR

Dewi en Julie gaan met de prijzen lopen, maar de concurrentie was bikkelhard. We stellen u graag nog even de andere genomineerde ICT Women en Young ICT Ladies voor.

SHE GOES ICT GENOMINEERDEN

U wilt dat uw bedrijf divers is. Of misschien is het dat al, maar weet u het niet zeker. En zelfs al hebt u een aardig quotum vrouwen of minderheden op uw payroll; verdienen ze dan ook even veel als die oude witte mannen? De Leuvense start-up All Things Blue ontwikkelde een tool die u de juiste data rond uw diversiteit moet bezorgen.

SHE GOES ICT DIVERSITY

Vrouwen vormen een kleine minderheid van de ondernemers, zeker als het om investeringen met risicokapitaal gaat. Enkele vrouwelijke investeerders en ondernemers proberen zelf aan de kar te trekken.

SHE GOES ICT INVESTERINGEN

De doorsnee IT'er in ons land is tevreden over zijn of haar job en salarispakket. En toch staat één op de twee werknemers open voor een nieuwe job, zo blijkt uit de Data News Salarisenquête.

CAREER GUIDE

Wanneer we thuis werken, zijn we het meest productief. Maar tóch gaan we nog graag naar kantoor: voor meetings, maar zeker ook om sociaal contact met collega's te onderhouden.

CAREER GUIDE

ICT-bedrijven doen er alles aan om zich als interessante werkgevers te profileren. Het betekent echter niet dat ICT'ers hun carrière zomaar op een dienblad krijgen aangereikt. Meer dan voorheen moeten ze zelf initiatief nemen.

CAREER GUIDE

Als freelancer bent u per definitie op uw eentje. Maar dat wil niet zeggen dat u er alleen voor staat. Meer en meer apps en platformen werpen zich op als steun en toeverlaat voor zelfstandige ICT'ers.

CAREER GUIDE

Het tekort aan geschoold technisch personeel laat zich overal voelen, ook bij Telenet. Om daar aan te verhelpen investeert het bedrijf nu 4 miljoen euro in een Academy For Digital & Data Talent.

CAREER GUIDE

Een opleidingsproject van Fujitsu, Actiris, Bruxelles Formation en Evoliris leverde twaalf gecertificeerde securityspecialisten op. Zeven daarvan vonden intussen een job bij Fujitsu.

CAREER GUIDE

Om software te mogen gebruiken, moet u een licentierecht betalen. Alleen spelen sommige leveranciers daarbij almaar vaker dubbel spel. Ze maken de licenties complex en voeren tegelijk de controle op.

ANALYSE

WeGroup behoort tot de kring van start-ups die de verzekeringswereld ondersteunen in hun digitale transformatie. Het bedrijf van Arvid De Coster, Rémi Wildschut en Bjorn Vuylsteker haalde vorig jaar in totaal meer dan 2 miljoen euro op.

START-UP