Web weergave

Hoofdredacteur Kristof Van der Stadt heeft het over de atypische manier waarop meisjes in ICT terecht komen. Of beter: ogenschijnlijk atypisch, want eigenlijk is er een patroon.

EDITO

Een jaar geleden was er nog geen sprake van de embedded simkaart, kortweg eSIM. Vandaag liggen de kaarten anders en vinden we bij alle operatoren een of andere vorm van eSIM-ondersteuning.

HOE IS HET NOG MET...

Als er één sector is die goed uit het voorbije jaar komt, dan is het wel die van pakketbezorging. Technologische innovatie staat centraal in deze bijzonder concurrerende sector. Wim Nagels, CIO, wil van DPD een bedrijf maken dat op een moderne manier met data omgaat.

INTERVIEW WIM NAGELS, CIO VAN DPD BELGIUM

Kleren die uw emoties zichtbaar en voelbaar maken. Klinkt futuristisch? Belgische onderzoekster en designer Jasna Rok probeert 'sciencefiction' te veranderen in 'sciencefact'.

SHE GOES ICT FASHION TECH

Wat doet u als uw zoon droomt van een carrière als hacker? Dan stampt u een bedrijf uit de grond om hem op te leiden. Vijf jaar na de start komt CodeFever met FTRPRF (lees: future-proof), dat digitale ICT-lespakketten in het secundair onderwijs aanbiedt.

SHE GOES ICT FTRPRF

Cybersecurity mag dan hoog op de IT-agenda staan, er blijft genoeg werk aan de winkel. De gemiddelde IT'er beschouwt zichzelf alvast niet als een beveiligingsrisico. Dat blijkt uit onderzoek van Data News en Orange Cyberdefense.

RONDETAFEL SECURITY

Acht jaar na de terugkeer van virtual reality is er een opvallende explosie van mogelijkheden voor bedrijfsmeetings met een vr-bril. De weg naar brede adoptie is nog lang, maar dat tempert de ambities niet.

ANALYSE VR CONFERENCING