Web weergave

Identiteitsapp itsme bestaat bijna vijf jaar. Wat begon als een alternatief voor de kaartlezer en inlogmiddel bij de overheid, wordt intussen door meer dan zes miljoen Belgen en honderden bedrijven gebruikt. Sinds vorig jaar komen daar ook Nederlanders bij.

5 JAAR LATER

Annemie Depuydt, directeur ICTS bij de KU Leuven, en Luc Verbist, group director ICT bij Greenyard, leggen uit hoe duurzaamheid in hun job is doorgedrongen. 'Wat we doen, is nodig. Maar de vraag is of het genoeg zal zijn.'

DUBBELINTERVIEW

Over artificial intelligence mag iedereen dan wel de mond vol hebben, dat betekent nog niet dat zich dat ook in concrete AI-oplossingen vertaalt.

ICT GUIDE

'Data bepalen alles, want ze laten geen ruimte voor interpretatie.' Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, toont aan dat data analytics overal toepasbaar is, ook in het voetbal.

ICT GUIDE

Een op drie Belgische bedrijven betaalt niet voor collaboration tools en houdt vast aan de gratis versies van software als Slack of Teams.

ICT GUIDE

Dell Technologies tekende de IT-infrastructuur in het gloednieuwe ziekenhuisschip Global Mercy uit. Naast een eigen datacenter aan boord, is er ook een team dat de IT aandrijft vanuit Texas.

ICT GUIDE

Outsourcing blijft populair. Belgische bedrijven belonen hun externe IT-partners met gemiddeld hogere scores dan ondernemingen in onze buurlanden.

WAR FOR TALENT

Wanneer er op het streamingplatform MYTF1 iets fout gaat met een programma, dan is dat binnen het uur opgelost. Vroeger gingen daar gemiddeld zestien dagen over.

BELGIAN VOKSE

Datacenters worden dan wel steeds groener, dat betekent niet dat iedereen ze zomaar in zijn achtertuin wilt. De vraag waar al die servers moeten komen, drijft de spanning tussen ecologie en economie op de spits.

ANALYSE

Aan oplossingen voor monitoring is er geen tekort, maar kan u ook nuttige informatie halen uit de eindeloze datastromen die u normaliter niet gebruikt? Observe belooft dat het kan.

DATA ANALYTICS

Dat bedrijven meer data genereren, betekent niet noodzakelijk dat intern iedereen meer data gebruikt. Alation wil dat counteren door datasets toegankelijker te maken, waarbij collega's ook weten wie ervaring heeft met specifieke gegevens.

DATA ANALYTICS

Degelijke AI-systemen vragen degelijk werk, maar ook voldoende rekenkracht. Sambanova legt zich daarop toe en heeft als start-up zelfs haar eigen chip ontwikkeld. 'Dat bleek gewoon de beste optie.'

DATA ANALYTICS

Een databank lezen is relatief eenvoudig. Meerdere databases combineren is al iets complexer. Die dan ook combineren met in real time veranderende factoren, vraagt een heel andere aanpak.

DATA ANALYTICS

Kan een AI menselijke spelers aftroeven in een racegame, waarin ze door een complexe simulatie van de fysische wereld razen? In Gran Turismo haalde een AI het onlangs van een peloton eSports-kampioenen.

ANALYSE