Web weergave

Engie kondigde een kleine vijf jaar geleden een IoT-netwerk aan. Het parcours was uitdagender dan eerst gedacht, maar het bedrijf heeft zijn niche gevonden.

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET

Op de weg naar maturiteit staat IoT al een heel stuk verder dan die andere gehypete technologieën, zoals artificiële intelligentie of blockchain. Maar ondanks heel wat werkende voorbeelden, blijven bedrijven vaak haken in de zoektocht naar een goede invalshoek.

DOSSIER

5G is meer dan sneller internet op onze smartphone. Bedrijven kunnen de technologie gebruiken om hun machines te connecteren en sneller te laten interageren. Dat kan via hun telecomoperator, maar ook door zelf hun eigen 5G-netwerk op te zetten.

INTERNET OF THINGS

De Belgische start-up Cowboy heeft een elektrische fiets ontworpen die niet alleen mooi oogt en betaalbaar is, maar bovendien hypergeconnecteerd is.

INTERNET OF THINGS

Zorgbedrijf Antwerpen wil niet alleen op het vlak van zorgdiensten, maar ook technologisch een voortrekkersrol spelen. Daarom investeert het al enkele jaren in de ontwikkeling van innovatieve IoT-toepassingen.

INTERNET OF THINGS

Ziekenhuizen halen veel operationeel voordeel uit de realtime lokalisatie van medisch materiaal. Alleen stond er doorgaans een veel te zware investering tegenover. Met zijn 'smart healthcare platform' maakt de Brugse start-up Sensinxs daar komaf mee, met Bluetooth als geheime ingrediënt.

INTERNET OF THINGS

Als het op het gebruik van IoT-technologie aankomt, beperken bedrijven zich vaak nog tot het verbeteren van hun eigen operationele werking. Beveiligingsspecialist Alertis bewijst dat u het Internet of Things ook kan inzetten om nieuwe of verbeterde diensten voor uw klanten te ontwikkelen.

INTERNET OF THINGS

Professionele tuinaannemers en groendiensten van openbare besturen zien steeds meer heil in digitalisering. Machineleverancier Husqvarna zet daarom in op IoT, AI en robotisering.

INTERNET OF THINGS

Alles connecteren, alles samenbrengen en alles laten praten met elkaar. Dat is de mantra van menig netwerk- en connectiviteitsprovider. Maar Cisco nuanceert dat daar ook grenzen aan zijn.

INTERNET OF THINGS

Het nieuwe Groeipakket van Kind en Gezin heeft het armoederisico in Vlaanderen op een jaar tijd met anderhalf procent doen dalen. Gezinnen hoeven niet langer zelf een toeslag aan te vragen.

DATA ANALYTICS

De voorbije tien jaar is het aantal passagiers op Brussels South Charleroi Airport gestegen van twee tot acht miljoen. Achter de schermen ondersteunt IT-infrastructuur van HPE -- en de bijhorende service -- de aanhoudende groei in data en transacties.

DATA ANALYTICS

Het voorbije jaar investeerde Liantis in een nieuwe netwerkomgeving. Naast wifi en lokale netwerken voor de kantoren kwam er ook een SD-WAN. Het resultaat is een kostenbesparing van veertig procent.

BELGIAN