Web weergave

De beste sciencefiction is diegene die later ook (deels) realiteit wordt, zo schrijft Data News hoofdredacteur Kristof Van der Stadt.

EDITO

Mei 2018 was niet alleen de maand waarin u werd bestookt met marketing mails die snel nog uw toestemming vroegen. Het was ook de start van de AVG- of GDPR-wetgeving, die het lastiger maakt om u ongevraagd te contacteren. Hoe slagkrachtig wordt die wet intussen toegepast?

DRIE JAAR LATER

Philippe Van Belle werkt al meer dan 30 jaar bij AG Insurance en richt zich op de langetermijnuitdagingen van architectuur en standaardisatie. Hij wijst daarbij op het belang van de interne controle bij zowel de ontwikkeling en integratie als bij de infrastructuur. Maar het is de mens die centraal staat.

INTERVIEW

Niet alleen het gebruik van ransomware is de laatste tijd gestegen, ook 'jackpotting', het kraken van bankautomaten, gaat de hoogte in. Maar hoe bewapent u zo'n automaat tegen een moderne bankoverval?

ANALYSE

De impact van covid-19 lijkt zeer beperkt te zijn op de Belgische ICT-ondernemingen. Dat blijkt uit een eerste analyse van Trends Business Information naar aanleiding van de Trends Top ICT.

ANALYSE

'Straks weer elke dag naar kantoor? Dat hoeft voor mij niet.' Voor Arnaud Bacros, general manager bij Dell Technologies, moet u op kantoor niet komen doen wat u thuis ook kan.

ANALYSE

Vanop afstand en in real time samenwerken met accurate, online data als basis. In coronatijden bleek dat voor heel wat bedrijfsafdelingen de heilige graal. 'We zien een duidelijke versnelling in de digitalisering van hr en finance', zegt Dorien Roes, country manager Belux bij Workday.

ANALYSE

Wie bij de CM een papieren doktersattest indient, start daarmee alsnog een innovatief digitaal proces. Artificiële intelligentie slaagt er achter de schermen in zelfs het meest cryptische doktershandschrift te ontcijferen en zo de verwerking van het attest te automatiseren.

CASE

Eenmaal corona achter de rug is, wil Barco weer voluit aanknopen met groei. Het bedrijf ondersteunt dat plan met een wereldwijde uitrol van Salesforce. Een opmerkelijke keuze, want enkele jaren geleden ruilde Barco Salesforce nog in voor SAP.

CASE

Virtual reality en augmented reality waren maar om te spelen: waar techbedrijven écht naartoe willen is een digitale wereld die bovenop de fysische realiteit komt te liggen. Zet je schrap voor de komst van het Metaverse.

ANALYSE

Jessica Ruelens, head of data science bij Cake, werd in 2016 genomineerd voor Young ICT Lady of the Year-award. Sindsdien stapte ze van de consultancy over naar één bedrijf om uiteindelijk bij een start-up te belanden.

SHE GOES ICT