Web weergave

Dat de drie grote public cloudproviders van vandaag zo dominant zijn, is geen toevalstreffer maar te herleiden tot het prille begin van cloud computing en een uitgekiende strategie. En toch spelen nog steeds dezelfde bekommernissen, zo schrijft Data News hoofdredacteur Kristof Van der Stadt.

EDITO

In juni vorig jaar kondigde Google een vierde datacenter in ons land aan. Een jaar later zijn die werken volop aan de gang, mits wat coronavertraging.

EEN JAAR LATER

Meer dan 3 op 4 Belgische bedrijven doet beroep op clouddiensten. Meer dan 6 op de 10 bedrijven zegt nu meer gebruik te maken van clouddiensten dan een jaar geleden. Maar die toename is niet louter een gevolg van de coronacrisis, zo blijkt uit een onderzoek van Data News.

STATE OF THE CLOUD

Wat betekent de opkomst, en soms dominantie, van hyperscalers voor lokale datacenters? Voor Belgische spelers is het balanceren tussen concurreren en samenwerken met AWS, Azure, Google en anderen.

STATE OF THE CLOUD

Hoewel driekwart van de organisaties al cloud computing gebruiken blijven er heel wat onduidelijkheden voor CIO's. Analistenbureau Gartner schetst tien hardnekkige mythes die de ronde blijven doen.

STATE OF THE CLOUD

IT-dienstverlener Cheops voerde recent een onderzoek uit naar IT bij middelgrote bedrijven in België. Cloud computing is in opmars, maar er is een 'maar'.

STATE OF THE CLOUD

Geen business continuity zonder thuiswerk: dat is misschien de belangrijkste les die we voorlopig uit de coronapandemie kunnen trekken. Maar luidt het ook een verdere digitale acceleratie in? En wat met thuiswerk na de pandemie? Dell Technologies en Data News zochten antwoorden.

STATE OF THE CLOUD

Achter alle videoconferenties die nu de bedrijfsmeetings vervangen, zit vaak ook een organisatie in transit. Hoe blijvend zal die verandering zijn nu we terug wat meer in elkaars buurt mogen komen?

NA CORONA

Social distancing is in de uitgestrekte productiehal van zonweringproducent Helioscreen een haalbare opgave. Dankzij een open beheersysteem met toegang tot alle productiedata voor de ingenieurs en planners slaagt de Lokerse onderneming erin om ook het productieproces op te volgen.

NA CORONA