Web weergave

Niet alleen Linux en de pc vieren deze zomer hun derde en vierde decennium. Ook de barcode bestaat, in België tenminste, veertig jaar en brengt zo orde en automatisering voor miljoenen producten en voorwerpen.

VEERTIG JAAR LATER

Uit een paar honderd nominaties maakten de lezers van Data News de shortlist voor de Data News Awards op. Daarna was het aan de jury om oude bekenden af te wegen tegen nieuwe uitdagers.

DATA NEWS AWARDS

Om zich voluit op kerntaken te concentreren, houdt de kmo de dingen graag eenvoudig. Zelfs wanneer het over connectiviteit gaat, vandaag nochtans een essentiële voorwaarde voor zowat alle bedrijven.

CONNECTIVITEIT

Al meer dan twee decennia is Telenet concurrent Proximus te snel af met haar coaxnetwerk. Maar wat als die laatste haar glasvezelnetwerk ontplooit? Data News spreek met Micha Berger, CTO van Telenet.

CONNECTIVITEIT

De noodcentrale 112 voor ambulance en brandweer krijgt een oproep waarbij de beller niets zegt. Is iemand in nood? Of gaat het om een broekzakbeller? ML2Grow bedacht een AI-oplossing.

CONNECTIVITEIT

Discrete sensoren, artificiële intelligentie en thuiszorgverleners werken samen om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen. Dat is het idee achter Jane en Z-plus.

CASE

Hoe ziet mobiliteit eruit post-pandemie? Ondanks allerlei beloften over het nieuwe normaal, blijken die files terwijl we dit tikken toch weer stevig aan te dikken. Duurzame mobiliteit heeft een lekkerder wortel nodig, zegt Mathieu de Lophem, CEO van Skipr.

BELGIAN

Hoe doeltreffender een defect aan pakweg een brug, kraan of industriële installatie wordt opgespoord, des te beter. Maar dat vraagt downtime en inzet van mankracht, en het kost een hoop tijd en geld.

STARTER

Saskia Kinds, business coach en mentor bij de Cronos Groep, werd in 2015 genomineerd als ICT Woman of the Year. Ze werkte toen bij ICT- en engineeringbedrijf USG Innotiv. 'Werken met jonge mensen is leuk. Tegelijk laat je ze voelen dat je iets in je rugzak hebt zitten waarmee je hen vooruit kunt helpen.'

SHE GOES ICT

Els Blaton, CEO van Corona Direct Verzekeringen, werd in 2015 genomineerd voor de ICT Woman of the Year-award. Ze was toen topvrouw van Everis Belgium. 'Ik vind het altijd belangrijk om het verschil te maken voor zowel het bedrijf, als de klant en de medewerker.'

SHE GOES ICT