DataNews

Web weergave

De spraakassistent waarmee Microsoft de strijd wou aanbinden met Google, Amazon en Apple is vandaag eerder een kleine butler voor zakelijke gebruikers. Maar Microsoft benadrukt dat Cortana nog niet is afgeschreven.

EEN JAAR LATER

'De coronacrisis heeft geleid tot een versnelling van de digitalisering. En op sommige vlakken, zoals rond telewerk, is er geen weg terug', aldus Peter Vanbellingen, CIO van Colruyt Group.

CIO INTERVIEW

Artificiële intelligentie is meer dan alleen software, daarom kijken AI-onderzoekers en bedrijven steeds vaker naar gespecialiseerde chips.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Met de komst van 5G en IoT moet dataverwerking zo dicht mogelijk bij de gebruiker gebeuren. Het verklaart de opkomst van datacenters in de 'edge'.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Een meetapparaat dat AI gebruikt om de kwaliteit van rauwe ham te beoordelen? 'Zo kunnen we efficiënter slecht vlees uit de productie houden.'

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseerde Data News samen met Roularta Media Research een bevraging onder het IT-lezerspubliek naar de samenstelling en tevredenheid over het loonpakket en de ruimere arbeidsomstandigheden.

CAREER GUIDE

Een op de twee IT'ers zegt open te staan voor een nieuwe job. Toch nam het aantal latente jobzoekers tijdens de coronaperiode niet significant toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse Salarisenquête van Data News.

CAREER GUIDE

53% van de respondenten in onze Salarisenquête zegt het liefst thuis te werken. Voor corona bedroeg dat maar 26%. Meer dan de helft vindt ook dat hij of zij thuis het meest comfortabel werkt.

CAREER GUIDE

Dat IT'ers worden gelokt en verleid voor nieuwe uitdagingen is niet nieuw. Het dwingt bedrijven niet alleen tot uitstekende arbeidsvoorwaarden, maar ook tot allerhande extra's om in de kijker te lopen.

CAREER GUIDE

Er zit al jaren te weinig vis in de ICT-vijver. Wie afstudeert, heeft gegarandeerd een job. Maar worden studenten nog steeds gelokt met een riant loon en een mooie bedrijfswagen?

CAREER GUIDE

Nu cyberaanvallen en ransomware een steeds grotere bedreiging vormen voor veel bedrijven, stijgt ook het belang van security. Een nieuwe 'master class' aan Antwerp Management School wil (IT-) professionals beter voorbereiden op het beveiligingsaspect.

CAREER GUIDE

Waar ligt de toekomst van een van de oudste manieren om grote hoeveelheden mensen te vervoeren?

ANALYSE

Laurence Janssens werd in 2019 genomineerd voor de ICT Woman of the Year-award. 'Digitale transformatie kun je niet bekijken in de silo van de eigen bedrijfsomgeving, je moet ook met leveranciers en klanten samenwerken.'

SHE GOES ICT

Marijke Verhavert werd zowel in 2016 als in 2018 genomineerd voor onze ICT Woman of the Year-award. 'De combinatie van strategisch en operationeel veranderingen in gang zetten, vind ik heel boeiend.'

SHE GOES ICT