Web weergave

Alle overheidswebsites moeten tegen 23 september 2020 toegankelijk zijn voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Dat stelt een maatregel uit 2018. Twee jaar later blijkt dat in praktijk nog niet overal het geval te zijn.

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET...

Voor Yvan Pirenne, Group CIO van Degroof Petercam, moet IT een ondersteunende rol spelen binnen de digitale transformatie van een bedrijf en die van de bankactiviteiten.

INTERVIEW

Een algoritme creëert een nieuwe chemische stof, een robotgestuurd labo stelt ze samen: menselijke chemici zouden er dagen aan werken, voor het RoboRXN-systeem van IBM is het een klein uurtje werk.

AI

Een nieuwe goudkoorts? Daar lijkt het wel op. In Silicon Valley is het al AI wat de klok slaat.

AI

De Belgische start-up Aividens, opgericht door drie veteranen uit de financiële softwaresector, komt met een prognosemodel dat het bedrijven makkelijker moet maken hun financiële risico's te beheren.

AI

Roularta en de VRT bieden de 'consument' van nieuws straks een gepersonaliseerde gebruikerservaring aan die rekening houdt met de context van de lezer. Achter de schermen van NewsTapas draait een AI-toepassing van ML2Grow.

AI

Computergestuurde tegenstanders zijn maar zo slim als de programmeurs ze maken. Maar de pijlsnelle sprongen die 'ware AI' maakt in computerlabo's breidt ook stilaan uit naar de gamesector.

AI IN VIDEOGAMES