Web weergave

Vrij onverwacht kondigde Microsoft vorig jaar de opvolger van Windows 10 aan. Een jaar na lancering blijft de grote adoptie uit, al heeft dat zijn redenen.

1 JAAR LATER

Migratie naar de publieke cloud, digitale transformatie en customer experience staan centraal in de IT-strategie van voedingsbedrijf Vandemoortele.

INTERVIEW

'The metaverse will be virtual, the impact will be real', klinkt het in verschillende advertenties van Meta. Maar hoe staat het vandaag met onze virtuele werelden?

DOSSIER

'We willen toch niet dat België straks weeral op achterstand vertrekt?' Het metaverse wordt een 'onvermijdelijke toekomst' als we Pieter Van Leugenhagen mogen geloven.

METAVERSE

Terwijl makers van virtuele werelden u vertellen dat zij de toekomst zijn, is het nog verre van booming business in Europa. Maar het gaat snel en er valt zelfs geld te verdienen.

METAVERSE

Zoals u op de pagina's hiervoor leest, werken een hoop bedrijven en techgiganten aan een nieuwe stap in ons online leven. Het metaverse komt echter met zijn eigen uitdagingen rond security.

SECURITY

De invasie van Oekraïne is het eerste conflict dat op zo'n grote schaal ook in de cyberwereld wordt uitgevochten. Wat betekent dat voor cybersecurity en wat mogen we nog verwachten?

SECURITY

Ontwikkelen is moeilijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Dat is althans de boodschap van verschillende lowcodebedrijven. Is de technologie de oplossing voor al uw IT-problemen, of zitten er nog addertjes onder het gras?

LOW CODE

Brouwerij Duvel Moortgat schakelde over op microservices en 'low code' om zijn verschillende interne en externe portalen te bouwen. Vooral de tijdswinst gaf daar de doorslag

LOW CODE

Met de implementatie van SentinelOne zet Brouwerij Haacht de professionalisering van haar IT-omgeving verder. 'We vonden het juiste evenwicht tussen vlot en veilig werken voor de business, en efficiënt beheer voor de IT-afdeling.'

CASE

AG deed waar veel andere verzekeraars en banken wellicht vaak alleen aan denken: afstappen van het mainframe. Al lieten de omstandigheden AG eigenlijk geen keus.

CASE

Is het veilig om confidentiële intellectuele eigendom op een cloudplatform te bewerken? Volgens Diabatix alvast wel. Het bedrijf rekent daarvoor op IBM Hyper Protect.

CASE

Al voor de 15de keer gaat Data News op zoek naar een CIO of the Year. Dit zijn de genomineerden.

CIO OF THE YEAR