Web weergave

Benjamin Bostoen kwam amper enkele maanden geleden aan het hoofd te staan van de IT binnen de holding van Thomas & Piron, aannemer voor sleutel-op-de-deur woningen. Zijn uitgebreide ervaring in de vastgoedsector komt de creativiteit van de groep ten goede. Zijn ambitie is om de groep te laten genieten van de nieuwe technologische vernieuwingen en zo de klantenservice te verbeteren.

INTERVIEW

Op de Internationale Funkausstellung stellen de voornaamste technologiemerken hun nieuwste hoogstandjes voor. Een nieuwe trend zagen we er niet. De focus op connectiviteit en AI blijft nog even doorgaan.

ANALYSE

Na een impasse van zes jaar groeit de pc-markt weer licht. Lenovo klopt zich op de borst dat het in een moeilijk segment efficiëntie door schaalvoordeel heeft. Maar de marktleider ziet ook de markt veranderen.

ANALYSE

Zo goed als alle middelbare-schoolleerlingen hebben een smartphone. Jongeren zijn dan ook vaak de eersten om mee te zijn met technologie. Maar hoe bij de tijd zijn de scholen waar zij hun tijd spenderen? Waar staat de digitalisering in het secundair onderwijs?

DOSSIER

De docenten en studenten van vijf Vlaamse hogeronderwijsinstellingen zullen vanaf dit academiejaar met een gloednieuwe elektronische leeromgeving te maken krijgen. Opvallend is dat die instellingen niet langer hun eigen digitaal platform ontwikkelen, maar voortaan beroep doen op commerciële diensten.

DOSSIER

Wat begon in een café in Kraainem is vandaag een databedrijf dat vanuit de lucht in 22 landen actief is. Zo actief dat Europa met plezier 1,8 miljoen euro op tafel legt om het bedrijf tot wereldspeler te laten uitgroeien.

START-UPS

Silicon Valley heeft al lang niet meer het monopolie op innovatie en start-ups. Maar de recente editie van de Netevents perstoer in San Jose zet wel eens te meer in de verf hoe de regio lichtjaren voorsprong heeft op de rest van de wereld. Zeker wat de hippe domeinen betreft: cloud, IoT en security. En natuurlijk AI....

ANALYSE

Silicon Valley bracht de ene na de andere technologische oplossing voor een menselijk probleem: van de manier waarop we met elkaar communiceren tot hoe we ons van A naar B begeven. Het volgende probleem dat de tech-industrie wil oplossen? De dood.

ANALYSE

We testten vijf 4G LTE hotspots, mobiele modems waarmee u overal snel een internetverbinding inricht.

TECH TEST

Terwijl Apple aan een goedkopere MacBook zou werken, stoomde Microsoft in alle stilte een betaalbare versie van zijn hybride Surface laptop klaar. Die Surface Go ligt nu in de winkel, en Data News kon het toestel alvast aan de tand voelen.

TECH TEST