Web weergave

Na een jarenlang laks controlebeleid stuurde Pornhub vorig jaar zijn regels bij. Meer controle op uploaders en een samenwerking met externe organisaties, vooral om ongewenste en illegale beelden snel offline te krijgen. Heeft dat geholpen?

1 JAAR LATER WRAAKPORNO

Geen IT-ontwikkelaars beschikbaar? En al helemaal geen tijd voor een klassiek IT-ontwikkelingstraject? Low code probeert de torenhoge druk te verlagen.

ANALYSE LOW CODE

Elke Laeremans combineert bij schoenenketen Torfs haar CIO-rol met die van chief operating officer. Het illustreert het vertrouwen dat de schoenenketen heeft in haar, en het belang van haar IT-afdeling.

CIO OF THE YEAR 2021

Naast een award voor de CIO of the Year zijn er ook opnieuw prijzen voor de ICT-projecten van het jaar. Die gaan naar Vaccinnet+ van Opgroeien.be en Deskalot van Partena.

ICT/DIGITAL PROJECT OF THE YEAR

Partena Professional wint met Deskalot een ICT/Digital Project of the Year. 'Een ideale oplossing wanneer telewerken niet altijd mogelijk is', klinkt het.

ICT/DIGITAL PROJECT OF THE YEAR WINNAAR

ICT Project of the Year gaat dit jaar naar twee verdiende winnaars, maar Deskalot en Vaccinnet+ haalden het van een vijftal bijzonder verdienstelijke medekandidaten. Deze genomineerden haalden het net niet.

ICT/DIGITAL PROJECT OF THE YEAR 2021 GENOMINEERDEN

Wat krijgt u als u de prioriteiten van de CEO matcht met die van de CIO? Een lijstje met twaalf strategische technologietrends die 2022 zullen kenmerken.

IT PREDICTIONS TRENDS

Waarop moet u als CIO in het (post-)covidtijdperk vooral inzetten? McKinsey formuleert zes concrete probleemoplossende prioriteiten voor CIO's.

IT PREDICTIONS MCKINSEY

Er is meer aandacht voor cyberveiligheid, maar nog lang niet genoeg. Tegelijk moeten bedrijven zich wapenen voor de volgende generatie cyberincidenten, zegt professor Cryptografie Bart Preneel.

IT PREDICTIONS ENCRYPTIE

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie groeit ook het besef bij overheden dat de technologie beter gereguleerd moet worden. Hoe ver staan we daar ondertussen?

IT PREDICTIONS AI EN ETHIEK

De grootste zekerheid in ICT is dat de nood aan bandbreedte blijft toenemen. Dat geldt op alle niveau's, en dus ook voor het Belgische internetknooppunt BNIX dat daarom volgend jaar een grote vervangingsoperatie van de netwerkswitches plant.

IT PREDICTIONS NETWERK

Jan Rabaey is professor aan de universiteit van Berkeley. Al jaren werkt hij rond de interactie tussen ons brein en technologie, en vooral hoe die twee dichter bij elkaar komen. Hoe kijkt hij naar de wereld en de toekomst?

IT PREDICTIONS HERSENEN VS COMPUTERS

Het chiptekort is een onvermijdelijk onderwerp als we met Marian Verhelst, professor micro-electronica aan de KU Leuven en research director bij imec, spreken. Maar dat is niet de enige trend die ze ziet.

IT PREDICTIONS CHIPTEKORT

Het voorbije jaar kreeg België met Odoo zijn derde 'unicorn', een scale-up met een geschatte waarde van meer dan een miljard dollar. Is het Belgische start-uplandschap volwassen geworden?

IT PREDICTIONS START-UPS

Liesbeth Debruyn, general manager van Elmos, werd in 2017 genomineerd voor de ICT Woman of the Year-award. 'Ik ben door heel wat toevalligheden in de ICT-sector gerold, maar eens je op de juiste plaats zit, zie je duidelijk hoe je je bedrijf wil laten groeien.'

SHE GOES ICT LIESBETH DEBRUYN (ELMOS)

Helena Mischel, account executive bij Microsoft in Zweden, werd in 2015 genomineerd voor de Young ICT Lady of the Year-award. 'Mensen moeten leren openstaan voor verandering en enthousiast zijn over de mogelijkheden van technologie.'

SHE GOES ICT HELENA MISCHEL (MICROSOFT)

Virtuele omgevingen blijven niet beperkt tot games of vergaderingen. Bij CAE worden VR en AR headsets ingezet in opleidingen voor piloten, medisch personeel en militaire doeleinden.

ANALYSE VIRTUAL REALITY