Web weergave

Een dik jaar geleden veranderde Facebook haar naam in Meta. Het was een poging om de verzameling schandalen achter zich te laten en volop te focussen op het metaverse. Een jaar later is met die naamsverandering ook de beurswaarde ingezakt.

1 JAAR LATER

We gunnen het iedereen, maar deze inzendingen voor de ICT/Digital Project of the Year wedstrijd vielen net buiten de top drie. We zetten ze voor u nog eens op een rij.

ICT/DIGITAL PROJECT OF THE YEAR

IT-projecten durven al eens de mist ingaan, met applicaties die niemand gebruikt of oplossingen die er geen zijn. Voorbereiding is hier meer dan ooit het halve werk.

ANALYSE

Loon naar werken, daar doen we het voor, toch? Liefst 94% van de Belgische IT'ers is tevreden over zijn loonpakket. De IT-sector betaalt goed, mogen we daaruit afleiden.

CAREER GUIDE

De Belgische IT'er ervaart een hoge werkdruk. Hij werkt meer dan in zijn contract staat omschreven, ook in het weekend en tijdens de vakantie. Vroeg of laat loopt dat fout.

CAREER GUIDE

De Belgische IT'er werkt het liefst van al thuis. De werkgever volgt die voorkeur en zorgt in dat verband voor de nodige omkadering en afspraken. Maar connectie met bedrijf en collega's blijft noodzakelijk.

CAREER GUIDE

De werkdruk is hoog en onze verwerkingsmechanismes zijn er de voorbije jaren niet beter op geworden. Maar is er echt een golf van burn-outs, en hoe zit dat met de IT-sector?

DOSSIER BURN-OUT

Een medewerker die goed in zijn vel zit, presteert beter. Nu de war for talent in alle hevigheid woedt, zetten enkele start-ups hun schouders onder welzijn op het werk. 'Je mag ook het fysieke aspect niet vergeten.'

DOSSIER BURN-OUT START-UPS

Argenta waakt strikt over de security governance van zijn IT-omgeving, maar rekent voor de operationele uitvoering van zijn IT-beveiliging op een externe partner. Proximus treedt voor de bank- en verzekeringsgroep op als managed security service provider.

CASE

Sustainability was lang dat ene nice thing to do dat helaas wel behoorlijk duur is. Via slimme investeringen combineren CIO's vandaag echter financiële voordelen met sustainability goals.

DOSSIER GARTNER

Bosch predikt al jaren digitalisering en connectiviteit. De weg is al lang ingeslagen, maar Bosch erkent dat het pad nog niet is afgelegd. Daarom investeert het bedrijf de komende drie jaar tien miljard euro.

ANALYSE BOSCH