DataNews

Web weergave

In de nasleep van de verkiezing van Donald Trump in 2016 kwamen sociale media stevig onder vuur. Maar hebben de voornaamste spelers deze keer wel voldoende ondernomen om de impact van 'fake news' en valse accounts te beperken?

4 JAAR LATER

Guido Lemeire, CIO van NMBS, is door Data News uitgeroepen tot CIO of the Year 2020. Daarnaast vallen ook drie projecten - waarvan twee gerelateerd aan covid-19 - in de prijzen.

DOSSIER CIO OF THE YEAR 2020

Een project dat de jury van de spreekwoordelijke sokken blaast, maar nauwelijks vergelijkbaar is met de andere inzendingen: UCB wint het 'ICT Moonshot Project of the Year 2020' met een project om zo snel als mogelijk orale antivirale middelen te ontwikkelen tegen covid-19.

DOSSIER

Op het moment dat u dit leest, heeft Filip Michiels de fakkel van 'CIO of the Year' doorgegeven aan Guido Lemeire. Maar niet zonder een terugblik op zijn afgelopen jaar.

OPINIE

Leiderschap werkt op veel manieren, maar die verschillende stijlen zijn allemaal van belang. Meer nog, u kan ze trainen en gaandeweg afwisselen. Hoe vlot dat gaat, is zelfs vast te stellen met een EEG-meting.

DOSSIER CIO OF THE YEAR

Geavanceerde optische netwerken, cognitieve technologie en digital twin computing. Het zijn maar enkele van de wereldwijde technologische evoluties die IT-dienstverlener NTT voorspelt voor 2021.

DOSSIER

Tijdens de eerste coronagolf gaven bedrijven wereldwijd vijftien miljard dollar extra uit aan technologie. Per week! De IT-budgetten voor volgend jaar staan echter overal onder druk.

CIO-AGENDA

In een jaar dat door covid-19 werd overheerst, verbaast het niet dat ook een awardshow voor overheidsprojecten die crisis weerspiegelt. Initiatiefnemer Agoria heeft dit jaar ook zijn eerste Smart City award aan de verkiezing toegevoegd.

ANALYSE

Een toepassing van het Britse EkkoSense - gebaseerd op artificiële intelligentie - maakt kinderspel van wat traditioneel een bijzonder ingewikkelde oefening was bij datacenters: doorgedreven energieoptimalisering en koeling.

ANALYSE

Start-ups als Promethium en Kinetica tillen data-analyse naar een hoger niveau. Beide bedrijven zetten in op snelheid en real-time analytics.

ANALYSE