Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Voor de negentiende keer al pakt Data News uit met de ICT Manager Contest. Het concept werd in 1989 voor het eerst gelanceerd, destijds nog onder de naam ‘DP-manager’ maar al met professor Carlos De Backer als juryvoorzitter. Het is de belangrijkste trofee voor it-managers en cio’s in België.

De Data News redactie selecteerde in juni negen Belgische cio’s na consultatie van deskundigen, professoren, invloedrijke persoonlijkheden en gebruikersgroepen zoals Beltug, CIOnet en CIO Forum. De criteria om in aanmerking te komen voor de titel van CIO of the Year zijn leaderschip, delivery & execution, impact op de business, zichtbaarheid in de sector en innovatie.

CIO of the Year

De lijst met de topcio’s prijkte gedurende tien weken op de Data News website, van begin juli tot midden september. Ruim 1.700 Data News-lezers en bezoekers van de website hebben tijdens die periode online hun stem uitgebracht. Daaruit is de shortlist gedistilleerd, bestaande uit Bart Sijnaeve (UZ Gent), Els Blaton (Axa) en Freddy Van den Wijngaert (Agfa Healthcare). Met Els Blaton stond er voor het eerst ook een vrouw in de top drie. De Grand Jury kreeg op 6 november de beslissende stem. Het ging er bij de geheime stemming erg spannend aan toe want tot op twee stemmen van het einde was de afloop nog onbeslist. Het toont eigenlijk aan dat de top drie dit jaar bijzonder sterk is en de drie kandidaten aan elkaar gewaagd zijn.

ICT Innovator of the Year

De verkiezing van de ICT Innovator of the Year gebeurt sinds vorig jaar in samenspraak met zusterblad Business ICT. Daarbij worden projecten gelauwerd in de overheidssector én in de private sector. Het gaat om opvallende ict-projecten waar innovatie voorop staat. Ook het teamwerk, het opleveren op tijd en volgens budget, de return-on-investment, de gebruiksvriendelijkheid en de impact op de business staan centraal. De dossiers moesten begin oktober ingeleverd worden. Op 6 november verdedigden de ict-verantwoordelijken hun dossier voor een jury van eminente professoren. Uiteindelijk heeft de uitgebreide ‘Grand Jury’ de winnaar aangewezen. In dit nummer vindt u alvast de winnende projecten en de runner up. Data News dankt alle participanten en hoopt volgend jaar opnieuw een sterk deelnemersveld te mogen verwelkomen. Ook de jury danken wij uiteraard van harte voor hun medewerking.

Ontbreken op de foto: Dirk Deschoolmeester (Vlerick Management School), Bart Baesens (KU Leuven), Christian Vanhuffel (Agoria ICT), Carl Tilkin-Franssens (KBC en CIO of the Year 2007), Luc Golvers (Belcliv) en Davy Vandevinne (Business ICT).

Luc Blyaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content