Francis Knudde (29) studeerde elektronica en ict bij het Belgische leger en behaalde het bachelordiploma informatica aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Gent. In 2008 ging hij bij RealDolmen aan de slag als Java-ingenieur. Hij groeide er door tot projectmanager en solution manager voor de afdeling mobiele applicaties. Twee maanden geleden ging hij bij Trasys aan de slag als business-analist en projectmanager. Francis woont met zijn vrouw Sofie in De Pinte.

5.15 Goedemorgen! Ik sta op en maak me klaar voor de laatste werkdag van de week. Ik neem de tijd om thuis te ontbijten.

6.15 Ik vertrek vanuit De Pinte naar het kantoor van Trasys in Hoeilaart. Ik neem een alternatieve route, via Ronse. De afstand is iets langer, maar ik vermijd de files op de E40 en de Brusselse ring.

8.10 Ik kom aan op kantoor. Ik drink een kop koffie en praat even bij met de collega’s.

8.30 Ik neem mijn e-mail door en stel de dagplanning op.

9.00 Eerste meeting van de dag. We nemen de openstaande opportuniteiten door en stellen een taakverdeling op.

10.15 Stand-up met het team dat mobiele oplossingen ontwikkelt rond workforce management. We nemen kort de status van de projectontwikkeling door en bespreken de prioriteiten.

10.30 Even een koffietje nodig!

10.35 We hebben een nieuw dossier ontvangen. Ik neem het door om na te gaan wat de klant precies verlangt, wie en wat we daarbij nodig zullen hebben, enzovoort. Ik leg de eerste contacten met de collega’s die we op het dossier willen inzetten en geef de status door aan de manager.

11.45 Kort afstemmoment met de collega’s van marketing. Binnenkort komt de nieuwe website online. Ik kreeg eerder al een preview te zien en bezorg de collega’s mijn feedback.

12.15 Lunch in het bedrijfsrestaurant. Aan tafel komt een evenement ter sprake, waar we met een aantal collega’s voorbereidingen voor moeten treffen.

13.00 Ik werk aan de business process modelling en analyse van een nieuwe oplossing.

14.30 Ik vertrek naar een afspraak bij een klant uit de financiële sector.

15.00 De klant wil ondersteuning bieden aan de medewerkers die veel op de baan zijn. We bespreken het plan van aanpak voor een implementatie van een digitaal transformatietraject.

16.30 De meeting bij de klant is afgelopen en ik vertrek richting De Pinte. Onderweg doe ik een paar telefoontjes.

19.00 Eindelijk thuis! Op vrijdag is de avondspits nog net iets lastiger dan anders… Voor het weekend begint, maak ik nog een rapport van de voorbije vergadering.

20.00 Samen met een paar vrienden genieten we van een prachtige lenteavond – en een heerlijke barbecue.

2.00 Bedtijd!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content