Julie Luckx (29) heeft de voorbije jaren een opmerkelijk parcours afgelegd. Ze studeerde af als bachelor informatica moderne talen aan Groep T in Leuven en gaf een tijd les in Martinique. Vervolgens stapte ze over naar het bedrijfsleven. Ze werkte onder meer bij Trilogiq, bij GTECH, een bedrijf dat beveiliging voor loterijsystemen ontwikkelt, en voor infrastructuurleverancier LCL. Sinds een jaar is Julie aan de slag als account manager voor grote klanten bij dienstverlener Gfi Informatique. Bij de verkiezing van ‘Young ICT Lady of the Year 2014’ haalde Julie de top-drie.

7.30 De wekker gaat af. Ik lees de laatste nieuwtjes op mijn smartphone en sta op.

8.15 Ik neem enkele stukjes fruit mee voor onderweg en vertrek vanuit mijn woonplaats Hélécine – net over de taalgrens bij Tienen – naar het kantoor van Gfi in Heverlee.

8.45 Na een vlotte rit kom ik aan op kantoor. De file start gelukkig meestal pas wat verderop, voorbij Leuven. Eerst haal ik een kopje koffie en begroet de collega’s. Ik ga door de e-mail van het voorbije weekend. Gelukkig maken we intern gebruik van een social informatieplatform. Dat beperkt het aantal e-mails.

9.30 Vergadering met het managementteam. Iedere maandag nemen we de planning voor de komende week door. Het is een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven van de zaken waar iedereen mee bezig is. Wie extra informatie nodig heeft of met bepaalde vragen zit, kan die op die vergadering stellen.

11.00 Ik doe wat opzoekingswerk en beantwoord enkele vragen van klanten.

12.00 Doorgaans lunchen we ‘s middags in onze keuken. We werken met een systeem van flexdesk. Voor de pc een broodje eten, past niet in dat concept. Wekelijks gaan we met de collega’s een hapje eten in Den Deugniet, een gezellige kroeg, vlakbij in Haasrode.

13.15 Ik heb een heel afwisselende job. Minstens zestig tot zeventig procent van de tijd breng ik bij klanten door. Vandaag vertrek ik op klantenbezoek naar een industrieel, multinationaal bedrijf. We bevinden ons in het voorbereidende traject voor een mobiele applicatie die de klant in al zijn vestigingen wereldwijd in gebruik wil nemen.

16.00 Terug op kantoor. Ik werk verder aan de vragen van klanten. Samen met een collega vergader ik over een aantal specifieke topics die de klant eerder deze middag voorlegde. Mijn collega bezorgt me de nodige input en ik kan de offerte afronden.

18.00 Op weg naar huis bel ik even met mijn ouders om te horen of alles goed met hen gaat.

18.30 Ik eet een boterhammetje en doe een paar kleine klusjes in huis.

19.30 Ik vertrek naar de tennis-les.

21.00 Na een uurtje tennis ga ik nog even langs bij mijn paard Evita. Met haar 32 jaar is Evita een bejaard paard. Ze staat met enkele andere paarden in een weide in de buurt. Vroeger hebben we intensief aan jumping gedaan en heeft ze me meer dan 22 jaar trouw dienst bewezen. Vandaag geniet ze van een welverdiende rust.

22.30 Weer thuis. Ik kijk nog wat tv en check berichtjes van vrienden op sociale media.

23.00 Night-night!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content