Katrien Mesotten (29) heeft een diploma handelsingenieur van de KU Leuven. In 2007 ging ze bij IBM aan de slag, en daar werkt ze vandaag nog altijd. Als client representative healthcare & life sciences vertegenwoordigt Katrien IBM bij klanten. Ze luistert naar hun wensen en geeft aan welke oplossingen IBM daarvoor te bieden heeft. Katrien woont in Schaarbeek met haar man Kjell, ook een IBM’er. Katrien haalde onlangs de top-drie van Young ICT Lady Of The Year 2014.

6.50 Het eerste wat ik doe wanneer ik wakker word, is op mijn smartphone door mijn e-mail gaan. Ik sta op, was me en kleed me aan.

7.15 Deze week zijn Kjells dochtertjes Lisa-Marie (10) en Emilia (8) bij ons. Tijd om de kindjes te wekken en aan te kleden.

8.15 Na het ontbijt vertrekken we naar school. Daarna rijd ik door naar IBM in Evere.

8.45 Ik kom aan op kantoor. We werken met diverse internationale klanten. Eerst behandel ik de e-mail die ik vannacht uit de VS heb ontvangen.

9.00 Bijpraten met enkele collega’s bij een koffietje.

9.10 Ik bel een paar bedrijven waarmee we trajecten opstarten. We maken afspraken over wat de volgende stappen in onze samenwerking kunnen zijn.

10.00 Vergadering met een business partner van IBM. De medewerker van het bedrijf geeft toelichting bij de expertise die het aanbiedt. We bespreken hoe we onze gemeenschappelijke klanten samen kunnen bedienen.

11.30 Vergadering met de teamleden via telefoonconferentie – sommige collega’s zijn vandaag bij een klant, anderen werken thuis. We krijgen een briefing over de strategie van de komende maanden en de verwachtingen die het management heeft van ons team.

12.00 Lunch buitenshuis met de algemeen directeur van een klant. We overlopen de belangrijkste aandachtspunten voor het komende jaar.

14.30 Vergadering met teamleden. Morgen hebben we een belangrijke bespreking met een klant, waarbij we een financieel voorstel zullen voorleggen. Vandaag overleggen we om zo goed mogelijk te anticiperen op mogelijke vragen van de klant.

16.00 Naar aanleiding van mijn deelname aan Young ICT Lady Of The Year komen twee young graduates langs voor een coachinggesprek. Ze hebben heel wat vragen over hoe ze bij IBM hun carrière kunnen uitbouwen. Ik geef hen praktische tips.

18: 00 Telefoonconferentie met een klant die interesse heeft in de mogelijkheden van onze supercomputer Watson.

19.00 Ik neem de laatste e-mails van de dag door en vertrek naar huis.

20.00 Ik ga een eindje joggen. Ideaal om het hoofd leeg te maken na een drukke dag.

22.00 Er nadert een deadline voor een paper van het MBA-programma dat ik volg. Nog even concentreren dus!

0.00 Genoeg gedaan vandaag. Nog even ontspannen voor tv en naar bed…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content