Sam De Boer (37) studeerde informatica bij Groep T in Leuven. Na een carrière van ruim tien jaar bij GE-Energy en een job als ict-verantwoordelijke bij verpakkingsbedrijf Omnipack-Reyniers stapte hij onlangs over naar het Wit-Gele Kruis. Als projectmanager maakt Sam er deel uit van het it-team dat de afdelingen Vlaams-Brabant en Limburg ondersteunt. Sam woont in Kortenberg met zijn partner Leen en kinderen Shirley en Naomi.

7:00 De nieuwe dag begint met een vaste routine: opstaan, wassen, aankleden, ontbijten.

7:30 Ik doe vlug nog wat kleine huishoudelijke werkjes. Daar hoef ik vanavond geen tijd meer aan te besteden.

7:50 Afhankelijk van de lopende projecten werk ik bij het provinciale secretariaat van Vlaams-Brabant in Lubbeek of dat van Limburg in Genk. Vandaag vertrek ik met de wagen naar Genk.

8:40 Ik kom aan op kantoor. Ik zet de pc aan en behandel e-mail. Ik neem onder meer de verslagen door van de stuurgroepen van verschillende projecten.

8:55 We lassen een moment van knowledge sharing in. Met mijn collega-projectmanager en de it-manager hebben we het onder meer kort over de relatie met een externe leverancier.

9:00 Straks is er een vergadering met de werkgroep ‘homologatie’. Ik bereid de vergadering voor aan de hand van de rapporten van de vorige meeting.

10:00 De werkgroep komt samen voor overleg. Momenteel werkt ons it-team aan de ontwikkeling van een evd (elektronisch verpleegdossier). De werkgroep ‘homologatie’ buigt zich over de criteria waar het evd aan moet voldoen voor vlot gebruik op een tablet. Zo vormen we de concrete schakel tussen business en it.

12:00 Vergadering met een helpdeskcollega van het provinciale secretariaat Vlaams-Brabant. We bespreken onder meer de stand van zaken van de image die we voorbereiden voor de tablets. We hebben het ook over het toegangsbeheer van de applicatie. Tussendoor eten we een broodje.

14:00 Ik ga even langs bij de collega’s van het it-team. Er blijken nog een aantal vragen te zijn in verband met de tool voor mdm (mobile device management) die we extern hebben aangekocht.

15:00 Overleg met de it-manager over de status van de lopende projecten.

16:00 Ik kreeg antwoord van de leverancier van de mdm-tool. Ik bezorg de informatie aan de collega’s die me daar eerder over aanspraken. Ik schrijf verslagjes van de verschillende vergaderingen van de voorbije dag.

17:00 k vertrek vanuit Genk naar Kortenberg. Hier zijn gelukkig zo goed als nooit files!

17:50 Wanneer ik thuis aankom, staat het eten al op tafel. Wat een luxe! Leen en ik vertellen over de voorbije werkdag.

18:30 Ik lees nog wat e-mail op de pc en check een paar sociale media.

19:10 Straks is Naomi’s balletles afgelopen. Leen en ik pikken haar op met de wagen. Shirley is vandaag bij haar mama.

20:00 Niets interessants op tv vandaag… Maar geen nood: we bekijken een mooie film op dvd.

22:00 Op tijd naar bed, want morgen staat er weer een drukke dag op het programma!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content