Stefanie Grijp (29) studeerde handelsingenieur, optie productie en logistiek, aan de KULeuven. Ze volgde aanvullende opleidingen ict-management aan de Vlerick Business School en financieel beheer van it aan de CIBIT Academy. Na haar studies ging ze aan de slag bij PwC. Ze werkte twee jaar rond supply chain, waarna ze de overstap maakte naar it-consulting. Stefanie woont samen met partner Jeroen in Hoboken.

6:30 Ik sta op, neem een douche, eet een kleinigheid en zet een kop koffie voor onderweg.

7:00 Ik vertrek vanuit Hoboken naar de Brusselse vestiging van PwC in Sint-Stevens-Woluwe.

8:15 Ik ben op kantoor. Nu kan de werkdag echt beginnen. Ik zeg goeiedag aan een paar collega’s en zoek een plaatsje waar ik me vandaag kan installeren. Eerst overloop ik de e-mails van de voorbije uren. De dringendste zaken behandel ik meteen, de rest komt op het takenlijstje van vandaag.

9:00 Straks leid ik samen met enkele collega’s een workshop bij de Belgische automobielfederatie Febiac. We overlopen nog even alles en maken de laatste afspraken.

9:30 We vertrekken naar de klant. Gelukkig is het niet zo ver uit de buurt. In een kwartiertje zijn we ter plaatse.

10:00 Start van de workshop. We denken na over nieuwe mobiliteitsoplossingen. Dat is best een moeilijke oefening. Iedereen wil graag meer mobiliteit, maar tegelijk moeten de geboden oplossingen niet alleen technisch haalbaar zijn, maar liefst ook budgetneutraal en vrij van impact op het milieu.

11:30 Na een constructieve discussie over een aantal ideeën stellen we samen met Febiac een shortlist op. In de lijst komen de onderwerpen waar we later verder op willen werken. Bij concepten rond rekeningrijden en clean vehicle-technologie gaan we uiteraard ook dieper in op de rol van it.

12:30 We zijn terug op kantoor. We praten nog even na over de workshop tijdens de lunch in het bedrijfsrestaurant.

13:00 De vergadering van deze morgen ligt nog vers in het geheugen. Ik heb straks een nieuwe meeting, maar schrijf eerst nog een rapport over de workshop. Ik maak een overzicht van de geboekte resultaten en de aandachtspunten, en stuur het verslag door naar de klant en mijn teamleden.

13:30 We werken aan een studie voor Digitaal Archief Vlaanderen. We hebben al een eerste behoefteanalyse achter de rug. Samen met het projectteam werken we een workshop uit rond de archiveringsbehoeften van de Vlaamse steden en gemeenten.

15:30 Tijd voor een koffietje. Intussen behandel ik nog enkele vragen van collega’s via e-mail.

16:00 Vergadering met de career coaches. Zelf volg ik als carrièrecoach zeven medewerkers op. Iedere twee maanden komen we samen met alle coaches om de dynamiek van de groep te bespreken en onze doelstellingen op te volgen.

18:15 Het werk op kantoor zit erop en ik vertrek naar Hoboken.

19:10 Nauwelijks file vandaag, dat valt goed mee! Jeroen is al thuis. We nemen samen een aperitiefje en praten bij over onze werkdag. Intussen koken we samen.

20:20 Ik ga een halfuurtje joggen in het park. Daarna een ontspannende douche en nog wat relaxen voor tv.

22:30 Slaapwel!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content