Thomas Heins (25) behaalde het diploma computerwetenschappen (netwerk en telecommunicatie) aan de Haute Ecole de la Province de Liège. Hij liep een half jaar stage bij Cisco Systems en ging in september 2011 aan de slag als datacenter solutions engineer bij Dimension Data. Thomas verhuist binnenkort naar Evere. Tot het zover is woont hij bij zijn ouders in Aubel, in de provincie Luik.

6:00 – Ik sta op en maak me klaar voor een nieuwe werkdag. Na een douche neem ik tijd voor een ontbijt en vertrek ik richting Brussel.

6:45. – Aubel ligt nabij Verviers en Eupen, tussen Herve en Voeren. De autorit naar het kantoor van Dimension Data in Evere duurt gemiddeld anderhalf uur.

8:15 – Ik kom aan op kantoor. We werken in een open ruimte. Ik zoek een plaatsje en zet mijn computer aan. Intussen drink ik een kop koffie en praat wat bij met collega’s.

8:45 – Aan de slag! Ik overloop de e-mailberichten van de voorbije uren. Ik maak een lijst van de meest dringende vragen van klanten. Er zijn vandaag een paar dingen die ik met een testopstelling in ons labo wil proberen. Ik stel een prioriteitenlijst op voor vandaag.

9:15 – Een klant ondervindt moeilijkheden met de replicatie van data tussen zijn twee datacenters. Ik connecteer van op afstand met de omgeving van de klant en ga op zoek naar het probleem. Intussen bel ik de klant op om extra informatie op te vragen.

10:45 – Ik heb een analyse van de situatie gemaakt en voer een reeks testen uit.

11:15 – Het probleem is opgelost. We houden een teleconferentie met de projectmanager, twee engineers, twee medewerkers van de klant en een engineer van de hardwareleverancier. We bespreken de oorzaken van de moeilijkheden en stellen een lijst op van de nodige maatregelen.

12:30 – Samen met een paar collega’s ga ik een broodje eten in een zaak vlakbij kantoor. Het doet goed even een frisse neus te halen. Ondertussen horen we hoe het gaat met de diverse projecten waar we op werken.

13:30 – Afspraak in het centrum van Brussel bij de FOD Financiën. We hebben er onlangs nieuwe switches geïnstalleerd. Samen met een collega ga ik er langs om de configuratie af te ronden. Eerst is er een kleine meeting, waar we enkele vragen van de klant beantwoorden.

14:00 – We overlopen of alles naar behoren werkt, configureren de switches en voeren een laatste reeks controles uit.

17:00 – Ik ga nog even langs op kantoor. In ons labo staan diverse producten opgesteld. Het labo dient als demonstratiecentrum voor klanten, maar we voeren er ook testen uit. Ik kijk een aantal testresultaten na.

18:30 – Op weg naar huis. De lengte van de file valt mee vandaag.

20:00. – Ik geniet van het avondmaal en kijk wat tv om te ontspannen. Zodra ik naar Evere verhuisd ben, wil ik weer volleybal spelen.

21:00 – Ik wil binnenkort het certificaat van Cisco Certified Internetwork Expert behalen. Ik duik daarom nog even in de boeken.

22:30 – Op tijd naar bed, want morgen volgt weer een lange dag..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content