Destiny geeft groeiambities vorm

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Belgische scale-up Destiny heeft grootse plannen. Het bedrijf kondigt twee overnames aan, en wil niet langer meer als pure telco door het leven gaan. Data News sprak met general manager Daan De Wever over zijn ambities.

U richtte Destiny in 2008 op met uw broer Samuel. Waar staan jullie nu?

DAAN DE WEVER: In 2009 hebben we een eerste financieringsronde gedaan met de bedoeling om een challenger te worden van Belgacom. We zijn ondertussen geëvolueerd. We moeten ons de vraag stellen wie we nu echt willen zijn. We hebben nieuwe investeerders aangetrokken, Mentha Capital, om de ambities van het management waar te maken. We zien het nog altijd wel Europees, starten vanuit België om zo verder te gaan.

En die nieuwe ambitie is ‘niet langer telco’?

DAAN DE WEVER: We willen ons vandaag positioneren als een brug tussen it en telecom. We zien de shift vanuit de cloud, maar we nemen het netwerk nog wel mee. We gaan de volgende jaren nog heel wat traditioneel doen. We kunnen hier in België cloud security, cloud opslag en beveiligde telecom leveren. We kunnen hier heel goede bundels aanbieden.

Wat moeten we ons bij die brug voorstellen?

DAAN DE WEVER: We hebben de laatste drie jaar onder de radar gewerkt aan een open platform dat de interactie tussen de verschillende it- en telecomtechnologieën makkelijker moet maken. We hebben rond bestaande technologie een schil gebouwd. We willen daarbij het verschil maken in hoe we de technologie naar de klant brengen. Wij gidsen al jaren bedrijven bij het zoeken naar oplossingen. Wij weten wat er werkt, welke bundels goed samenwerken. De klant moet het gevoel hebben dat het honderd procent juist is, zonder dat hij te veel betaalt.

Die aankondiging van het nieuwe platform komt er op een moment dat Destiny ook volop overnames afrondt. Past dat in de strategie?

DAAN DE WEVER: We hebben net Meritel NV overgenomen, een telco-speler uit Gent met een klantenbestand dat perfect bij ons past. Vorige maand hebben we ook IT101 gekocht, een Brussels bedrijf gespecialiseerd in cloud security. Dat is geen pure telecom. Dat is toch een belangrijk teken.

En nu, nog overnames? Meer kapitaal?

DAAN DE WEVER: We zijn winstgevend. En met onze recente investeerders hebben we geen behoefte aan nieuw kapitaal. We hebben behoorlijk wat geld voor extra overnames. Als scale-up moet je de ambitie hebben om een billion dollar company te worden. Dat is de uitdaging.

Qua ambitie is dat niet mis. Hoe ga je met die groei om?

DAAN DE WEVER: We zitten nu in de scale-up fase. We zijn het voorbije jaar nog eens twintig procent organisch gegroeid. We hebben nu 100 man. Begin dit jaar waren het er nog 50. Dan is de vraag hoe je een duurzame onderneming bouwt. Met personeel zoeken we hoe we daar de juiste dingen kunnen doen. We willen een organisatie bouwen waar medewerkers ook gewoon gelukkig zijn.

De volgende stap lijkt nu om richting Europa te kijken?

DAAN DE WEVER: Het platform dat we hebben ontwikkeld is een cloud based model. Dat maakt het makkelijker. Telecom internationaliseren is veel te zwaar, want dan moet je netwerken zitten bouwen, maar die bovenlaag, dat is heel schaalbaar. Zo’n integratieplatform kan je perfect loskoppelen en in een ander land droppen. Daar zien we een gigantische opportuniteit. Want de problemen die wij oplossen, die zie je ook in Nederland, in de UK of in Denemarken. Daarom willen we ook een internationale overname doen. Om te tonen dat het ook in het buitenland lukt. Eens we dat model hebben dat we kunnen overplaatsen en aanpassen aan verschillende landen, dan is de sky the limit. Eigenlijk willen we de grootste virtuele operator in Europa worden.

Els Bellens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content