Google’s datacenter blijft op schema

De Google-site in Saint-Ghislain, nabij Bergen.

In juni vorig jaar kondigde Google een vierde datacenter in ons land aan. Een jaar later zijn die werken volop aan de gang, mits wat coronavertraging.

Het nieuwe datacenter komt op dezelfde locatie als de drie eerdere gebouwen, in Saint-Ghislain, in de buurt van Bergen. Goed voor een investering van 600 miljoen euro. Veel details over de vooruitgang van het project wil Google niet kwijt. Google België laat weten dat de maatregelen rond covid-19 wel voor wat vertraging hebben gezorgd. Maar de bouw blijft op schema om tegen 2021 operationeel te zijn.

Vandaag werken er 350 mensen in de bestaande datacenters. Google verwacht dat er rond de honderd mensen zullen bijkomen zodra het vierde gebouw operationeel is.

De massale investering van Google, intussen 1,6 miljard euro, komt wel met een kanttekening. Bij de bouw van de eerdere datacenters werd het bedrijf er twee keer op betrapt illegale arbeiders in te schakelen. De tweede keer, in november 2018, ging het om 227 mensen die via een Britse onderaannemer werden ingeschakeld.

Google wil niet zeggen of het vandaag met een andere aannemer werkt, maar zegt wel een duidelijke gedragscode te hebben voor haar leveranciers en dat ze contractueel verplicht zijn om aan de lokale wetten en regelgeving te voldoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content