Nico Claes en zijn vrouw Natascha Vantuykom startten in maart 2005 met i-Commotion in het incubatiecentrum van de Research Campus Hasselt. Na een uitstapje naar online backups waar het moeilijk bleek om te differentiëren kwam Vantuykom op het idee om zich op mobiele applicaties te storten. Aangezien haar man een crm-achtergrond had, was de logische stap om een brug te bieden tussen beide werelden. “We brengen Microsoft Dynamics CRM en andere zakelijke toepassingen naar de smartphone,” zegt Claes, “we ontwikkelen mobiele applicaties zodat verkopers onderweg op hun smartphone bijvoorbeeld bestellingen kunnen ingeven of techniekers werkbonnen kunnen maken.” Daarnaast zorgt i-Commotion ook voor push e-mail en het automatisch beheer van smartphones.

Platformonafhankelijke totaaloplossing

Het Hasseltse bedrijf bindt zich uitdrukkelijk niet aan één smartphoneplatform, aldus Claes: “Onze mobiele oplos-singen werken op een Blackberry, op Windows Mobile en op Nokia-toestellen. Zo kan een bedrijf er bijvoorbeeld voor kiezen om zijn managers een Blackberry te geven, maar zijn verkopers een Windows Mobile-toestel met aanraakscherm omdat zij handtekeningen moeten laten zetten.” Die platformonafhankelijkheid geldt voor al hun oplossingen: i-Commotion kan bijvoorbeeld hosted Exchange naar Windows Mobile pushen, maar ondersteunt ook een hosted Blackberry Enterprise Server. Een tweede punt waarop i-Commotion zich volgens Claes onderscheidt is dat ze een totaaloplossing bieden: “Naast push e-mail en mobiele applicaties bieden we ook device management aan: we kunnen via gprs de toepassingen updaten, wat natuurlijk handig is bij een bedrijf met tientallen mensen die constant op de baan zijn.” Bovendien kan i-Commotion de standaardtoepassing op maat van de klant aanpassen.

Europees partnernetwerk

In juni kreeg i-Commotion een kapitaalinjectie van bijna 500.000 euro van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). “Onze plannen zijn om hiermee binnen een tweetal jaar ons personeelsbestand van 11 mensen uit te breiden tot 25 à 30 mensen, vooral ontwikkelaars. We willen ook ons partnernetwerk binnen Europa uitbouwen en zijn op zoek naar integratoren van Microsoft Dynamics CRM die hun portfolio willen uitbreiden met mobiele applicaties. Ze kunnen dan onze standaardtoepassing direct verkopen of ons in onderaanneming specifieke aanpassingen voor hun klant laten uitvoeren.”@

PASPOORT

Naam: i-Commotion, www.i-commotion.be

Hoofdkwartier: Hasselt

Oprichting: maart 2005

Aantal mensen: 11

Investeringen en/of subsidies:

– opgestart met eigen kapitaal

– kapitaalinjectie 500.000 euro door LRM

(KoV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content