Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Niet iedereen kiest voor een informaticaopleiding omdat hij gepassioneerd is door computers of omdat hij de spreekwoordelijke pap door moeder of vader ingelepeld kreeg. Neem nu Tim Reykers (22): “Al van in het secundair onderwijs heb ik voor informatica gekozen. Niet zozeer uit interesse, maar analytisch denken lag mij gewoon veel beter.”

Na zijn secundaire studies Boekhouden-Informatica volgde Tim Reykers de opleiding Bachelor Toegepaste Informatica aan de Provinciale Hogeschool Hasselt. Spijt van zijn keuze heeft hij zeker zeker niet. Toch is hij spaarzaam met lofbetuigingen aan de hogeschool: “Je kon op het einde van de opleiding nog niet kiezen voor een afgebakend afstudeertraject. En dat vind ik toch wel wat jammer, want ik miste achteraf gezien een stuk management-opleiding. De opleiding was – toen althans – heel theoretisch en gaf eigenlijk een veel te stereotiep beeld van informatici.”

Dat informatica inderdaad heel erg breed is en veel verder reikt dan een programmeur aan zijn desk, blijkt ook uit Tims jobkeuze. Begin oktober ging hij aan de slag bij information management specialist ICMS bij de support-afdeling. “Via mijn stage en eindwerk rond information management bij een makelaarskantoor, kwam ik voor de eerste keer in contact met ICMS. Zij kwamen in die case als beste uit mijn vergelijkende studie, dus ik moest wel bij hen aan de slag”, lacht Tim.

Ideaal voor starters

Concreet moet Tim bij ICMS-klanten hun projecten ondersteunen. “Een ideale job om aan een carrière te beginnen, zeg ik altijd. Je moet bij klanten de oplossing installeren, de ontwikkeling opvolgen, een stukje opleiding voorzien en daarbij ook nog eens de backoffice niet vergeten. Je krijgt dus te maken met allerlei facetten van informatietechnologie.” Bovendien geeft Tim aan dat ICMS hem een goede opleiding gegeven heeft en dat initiatief er nog geapprecieerd wordt: “Je kan altijd suggesties doen om een probleem op te lossen of om iets in een bepaald project anders aan te pakken, en die aanpak ligt mij wel”, aldus Tim die graag het woord ‘project’ in de mond neemt. “Dat is echt mijn ding ja. Naar de toekomst hoop ik nog meer projectmanagement te kunnen doen dan nu. Ik hou er gewoon ontzettend veel van om iets op te bouwen vanaf nul. Misschien is dat nog mijn grootste drijfveer geweest om voor een it-job te kiezen”, besluit hij.

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content