Nieuwe richtlijn moet namaakmedicijnen een halt toeroepen: 'Elke verpakking krijgt een QR-code die een uniek serienummer bevat'

29/11/18 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:44
Uit Datanews van 16/11/18

De farmaceutische industrie heeft nog een kleine drie maanden om zich voor te bereiden op de Falsified Medicine Directive (FMD). Met de tracking en tracing van geneesmiddelen wil Europa komaf maken met de handel in namaak.

Volgens een studie van EY is de markt van vervalste geneesmiddelen jaarlijks goed voor zowat 200 miljard dollar. De Wereldgezondheidsorganisatie schat het aandeel van namaak op liefst acht tot tien procent van de wereldmarkt. In de Europese Unie zou het om één procent gaan. En ja, er zijn in Europa inderdaad diverse schandalen geweest. In het Verenigd Koninkrijk doken vervalste geneesmiddelen op in het officiële verkoopkanaal. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Namaakgeneesmiddelen zien er vaak uit als echte geneesmiddelen, maar bevatten minder, geen of de verkeerde werkzame bestanddelen - als de pillen al niet gewoon uit kalkpoeder bestaan.
...

Verder lezen?

Lees gratis alle artikelen van Datanews

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd