Ontdek de andere genomineerde Young ICT Ladies

Charlotte-Emilie Loeckx

Kersvers Young ICT Lady of the Year Sanne Vermeiren (Cegeka) haalde het van vier jongedames die – excuus voor de uitdrukking – hun mannetje stonden tegenover de jury. We stellen ze graag nog even aan u voor.

Charlotte-Emilie Loeckx Business Development Manager Data Center bij Dimension Data

In haar eerste baan bij een grote ICT-infrastructuurleverancier werd Charlotte-Emilie Loeckx na zes maanden al erkend als het beste verkoopstalent, waarna ze haar verkoopresultaten vlotjes verviervoudigde in haar job als inside sales. Goed voor onder meer een ‘account manager van het jaar’-award in 2012. Niet slecht voor een master in sociologie (KU Leuven), die in ICT begon zonder ICT-achtergrond. In de jaren nadien groeide ze verder in haar carrière, voordat ze besloot iets nieuws te gaan doen en zich onderdompelde in de cloud. Gevolgd door een overstap naar Dimension Data en de wereld van datacenters. Charlotte-Emilie is een ‘self made woman’, heeft een geweldige drive en enthousiasme, een sterk karakter en vindt zichzelf een ‘speciale millennial’.

Glenda  Segers
Glenda Segers

Ze probeert het verschil te maken door echt anders te zijn: ‘anders’ is haar tweede natuur. Als jonge ICT-dame pleit ze voor anders zijn, omdat ‘anders niet slecht is’. Het gaat er niet om een vrouw of een man in ICT te zijn, maar om jongeren die zichzelf zijn en vertrouwen hebben. Bij Dimension Data wordt Charlotte-Emilie gezien als een perfecte ambassadeur voor het bedrijf en ‘een rolmodel voor andere vrouwen in de ICT-sector’.

Glenda Segers Senior SharePoint & Office 365 consultant bij delaware Belux

Met een achtergrond in Toegepaste Economische Wetenschappen en Informatie Management (KU Leuven), werd ICT een speciale interesse voor Glenda Segers (1990) tijdens haar masterstudies. En vanaf het begin van haar professionele carrière werd samenwerking tussen mensen een verdere interesse, zoals blijkt uit haar expertise in ‘collaboration’ technologie. Ook hier leidt samenwerking tot ‘overbrugging’ van verschillende werelden, tussen zakenmensen en ICT-mensen in een breed scala van sectoren: gezondheidszorg, overheid, landbouw… “Heldere en open communicatie is een sleutelelement in dit proces”, aldus Glenda.

Dat vertaalt zich bij Glenda in een drive om kennis te delen met mensen via training. Een nog sterkere focus van Glenda Segers ligt op de mensen zelf. Het zijn mensen die samen een gezamenlijke waarde genereren via samenwerkingstechnologie: niet omgekeerd. Glenda Segers wil daarom meer vrouwen inspireren en aanmoedigen om in ICT te werken en te bewijzen dat ‘ergens goed in zijn’ niets met gender te maken heeft. Glenda verspreidt die boodschap nog wat breder, ook naar de wereld van LGBT+, als vrijwilliger en als een echte ambassadeur wat LGBT-rechten betreft. Zelfs als student was ze trouwens actief in een lokale jeugdvereniging en creëerde ze een gastvrije en veilige zone voor LGBT-jongeren, omdat “iedereen het recht verdient om zichzelf te zijn”.

Olesia Sydenova Consultant Privacy & Data Protection bij Akkade (Cronos Groep)

Olesia Sydenova (1992) brengt een uiterst interessante en zelfs unieke mix van expertise in haar werk. Met een achtergrond in rechten aan de Irkutsk State University en de KU Leuven, drukt ze een levendige interesse uit in alle dingen die te maken hebben met de juridische tech-scene. Tot en met data science en codering. Met de toenemende aandacht voor privacy in steeds complexere informatie-omgevingen, wist Olesia Sydenova haar toegevoegde waarde te bewijzen bij het definiëren en implementeren van GDPR-strategieën voor grote organisaties (waaronder Telenet en Johnson & Johnson). Haar professionele ambitie is om haar expertise te blijven uitbreiden en kennis te delen via de activiteiten van de International Association of Privacy Professionals (IAPP). Niet alleen door op korte termijn een verdere IAPP-certificering te behalen, maar ook door bij te dragen aan het Knowledge Chapter in België.

Olesia  Sydenova
Olesia Sydenova

Olesia wil een voorbeeld zijn voor meisjes die aarzelen om nieuwe horizonten te openen en professioneel te groeien: zelf ruilde ze Rusland in voor België. Ze wil stereotypen over mannelijke of vrouwelijke beroepen doorbreken en benadrukken dat competentie en passie van belang zijn voor professionele groei, niet voor geslacht of afkomst. Beginnend op het niveau van de middelbare school.

Naast haar carrière bouwt Olesia Sydenova nog steeds verder aan haar internationale roots en taalvaardigheid (Russisch, Engels, Frans, Nederlands). Ze is bestuurslid bij de United Nations Youth Association in Leuven en een vrijwillige vertaler bij Twitter.

Dorien Van Steenberge Technology consultant bij Accenture

‘Sharing enthusiasm’ is de rode draad doorheen de carrière en andere activiteiten van Dorien Van Steenberge (1992), net als het delen van inspanningen en ervaringen met andere mensen. Bij Accenture beheert ze een project met een twintigkoppig sterk ontwikkelingsteam in India én een lokaal team met nog eens een tiental werknemers. Ze is ook coach en jurylid voor de lokale sessies van de Accenture Master Class aan de Vlerick Business School in Gent, en een van de drijvende krachten achter de Design Thinking-workshops aan de Universiteit van Gent. Daar leidt ze ook Accenture University Action Team met zowel studenten als professoren. Voor dit alles bouwt ze voort op een master-diploma Handelsingenieur, ‘magna cum laude’, aan de Universiteit van Gent.

Dorien Van Steenberge
Dorien Van Steenberge

In 2018 was Dorien Van Steenberge één van de 50 jonge vrouwen die deelnam aan het Young Potential Boostcamp dat Ingrid Gonnissen als ICT Woman of the Year 2018 vorig jaar op poten zette, met Annemie Depuydt (hoofd ICTS aan de KU Leuven) als mentor. Als student maakte ze deel uit van het team dat een prijs verdiende in de PMI Belgium University Contest.

‘Leading by example’: dat is voor haar de manier om jonge vrouwen geïnteresseerd te krijgen in ICT. “Op de vroegst mogelijke leeftijd wil ik mijn enthousiasme voor technologie delen”, klinkt het. Dat ‘enthousiasme delen’ doet ze ook in andere activiteiten. Zo is Dorien al meer dan 10 jaar vrijwilliger bij Jeugdtip (nu Krunsj) en helpt ze met het organiseren van vakanties voor kinderen. Bij Accenture sluit ze aan bij Passwerk (ICT-professionals met een autismespectrumprofiel, nvdr.) en is ze bij Accenture ook een People Advocate (die het welzijn van Accenture-collega’s verzekert, nvdr.). Een persoonlijke uitdaging: als astmapatiënt bereidt ze zich voor op een epische fietstocht door de Passo dello Stelvio, als een van de 12 Accenture Fit At Work-ambassadeurs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content