Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Op basis van zijn ervaring met de detachering van informatici, richt People & Technology zich nu op projectbeheer in niches. Daarmee hoopt het zijn omzet dit jaar met 50 procent te verhogen.

People & Technology, eind 2002 opgericht door Vanessa Flament, begon als bodyshoppingbedrijf. In een eerste fase leverde het mensen van allerlei slag, later meer gespecialiseerde profielen (Java, projectbeheer, enz.).

In 2006 kwam daar de afdeling People & Technology Solutions bij, vooral gespecialiseerd in projecten met toegevoegde waarde en de verkoop van licenties. Begin 2007 wordt er een contract gesloten met BMC, en valt de beslissing om alle activiteiten van de groep in 5 vakgebieden/technologieën op te splitsen: ITIL-consultancy (projectbeheer, beheer en invoering van processen, advies); ontwikkeling van nieuwe technologieën (Java, .Net); service management (BMC Remedy, HP Service Manager en AssetCenter); systems management (integratie en beheer van systemen, monitoring rond BMC BEM, BMC SIM, IBM Tivoli, HP Openview); en infrastructuurbeheer (OS, VMware, SAN).

De voorbije zomer heeft het bedrijf zijn portefeuille partners uitgebreid via contracten met BDNA (inventarisoplossingen voor it-parken) en Bomgar (software voor controle op afstand, gebruikt door de service desk), twee distributiecontracten op Europese schaal. “We zijn op zoek naar strategische partnerships die vernieuwende producten te bieden hebben, met grote meerwaarde voor onze klanten.”

Troeven

“We hopen ons te onderscheiden door onze kleinere omvang, die ons meer flexibiliteit en reactievermogen bezorgt, door de knowhow van ons personeel [People & Technology telt verschillende voormalige medewerkers van IT Masters, dat in Europa bekend stond om zijn kennis van zaken – nvdr], door de kwaliteit van onze service en onze focus op bepaalde niches rond het beheer van diensten en systemen”, aldus nog algemeen directeur Vanessa Flament.

Over het boekjaar 2008, dat in juni laatstleden afliep, haalde People & Technology een omzet van 6 miljoen euro (+ 40%), en voor 2009 mikt het bedrijf op 9 miljoen euro. Het personeelsbestand zou van 55 naar 75 medewerkers moeten stijgen tegen de zomer van 2009. “Onze ambitie is om geïntegreerde oplossingen aan te bieden rond onze vijf vakgebieden”, aldus Flament. “Vóór alles zijn wij op zoek naar kwaliteit.”

Terwijl People & Technology vroeger uiteraard focuste op grote organisaties, toont het nu ook interesse voor kmo’s, met het product Service Desk Express van BMC.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content