ANALIS t

Analis is een fabrikant en distributeur van toestellen en producten voor medische laboratoria. Het bedrijf heeft vestigingen in Suarlée en Gent, en telt ongeveer 150 medewerkers. Analis vertrouwt sinds het eind van de jaren negentig op het pakket Dimasys van Infomat. “We hadden destijds heel specifieke behoeften”, vertelt Guy Stukkens, de algemeen directeur van Analis. Die waren onder meer het gevolg van de zogenaamde reagenscontracten waar het bedrijf mee werkt. Een ziekenhuislabo huurt daarbij toestellen van Analis, en krijgt een factuur in functie van het gebruik van de toestellen en het verbruik van producten. “De prijzen hangen af van het volume dat de klant afneemt en van het type toestellen dat hij bij ons huurt”, legt Guy Stukkens uit. Het erp-pakket zorgt ervoor dat Analis de facturen voor iedere klant berekent aan de hand van de juiste tarieven en kortingen, zonder foutenlast.

Basisplatform

Doorheen de jaren is de implementatie bij Analis sterk geëvolueerd. “Heel wat behoeften die we vandaag met Dimasys afdekken, konden we tien jaar geleden niet voorspellen.” Het erp-systeem staat daarbij altijd centraal, als een soort basisplatform voor diverse integratieprojecten. Zo zijn Selligent (crm) en Business Objects (business intelligence) aan Dimasys gekoppeld. Met Mobile Token voegde Analis een mobiel luik aan de erp-omgeving toe. De technici van Analis kunnen nu van op afstand de gegevens over klanten en toestellen op hun smartphone inkijken. Met diezelfde smartphone sturen ze ook een rapport over hun interventie naar het erp-systeem door. “Voor onze Engelse klanten hebben we een oplossing voor e-facturatie geïmplementeerd”, aldus nog Guy Stukkens.

De voorbeelden geven aan hoe Analis zijn dienstverlening aan klanten steeds verder uitbreidde, met erp als basis. Tegelijk waren er ook andere drivers. De wet, bijvoorbeeld, die naar de traceerbaarheid van toestellen en producten vraagt. Op dat vlak staat Analis intussen vrij dicht bij wat in de farmaceutische sector gangbaar is. Logisch, wanneer we weten dat artsen hun diagnose baseren op de testen die ze met de machines van Analis uitvoeren. “Daarom is traceerbaarheid zo belangrijk. Elk toestel heeft een serienummer, elk product een lotnummer en vervaldatum. Wanneer er ergens een incident zou plaatsvinden, dan kunnen we – dankzij de informatie in het erp-systeem – het probleem lokaliseren en onmiddellijk actie ondernemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content