Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Unified Threat Management-systemen die meerdere beveiligingsfuncties combineren, zitten in de lift. UTM-specialist SonicWall aast nu ook op de grote ondernemingen binnen de Benelux en sleutelt aan zijn kanaal.

Voor die grotebedrijvenmarkt heeft SonicWall een familie van ‘multicore’ systemen ‘E-Class’ systemen in huis, die onder meer gebruik maken van de eigen gepatenteerde ‘re-assembly free deep packet inspection’-technologie (RFDPI) – “de opvolger van stateful inspection,” meent Luc Eeckelaert, ceo SonicWall Benelux. Die systemen zijn ondergebracht in standaard-rackeenheden (geen nood aan een duurdere chassis-architectuur). Ook de huidige kerngroep van SonicWall-klanten – de kmo’s – zullen van deze venieuwingen genieten, want de multicore- en RFDPI-technologieën zijn voorzien in het hele gamma (nu al goed voor onder meer een stroomzuinig multicore instapsysteem met een capaciteit van 600Mbit/s).

Benelux

Ondertussen boert SonicWall behoorlijk in de Benelux, met in het derde kwartaal een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In die omzet nemen de systemen voor grote bedrijven al 14 procent voor hun rekening. Omdat SonicWall een ‘100% indirect verdeel’-model hanteert en de gevestigde verdelers van beschermingssystemen voor grote bedrijven in ons land vaak al verschillende oplossingen aanbieden, zoekt Eeckelaert nu bijkomende partners “die open staan voor meer keuze, of een stevige aanwezigheid hebben in verticale sectoren. We verwachten ook meer van die resellers.” Voor hen komt er een nieuw niveau van reseller, “een soort Gold Plus”, met een bijhorend niveau van certifiëring en dies meer. Eeckelaert merkt wel een grotere bereidheid in Nederland en Luxemburg om de stap te zetten, omdat daar de eindgebruikers voor grotere systemen makkelijker aankloppen bij kleine resellers. Naast nieuwe ‘Gold Plus’-partners, wil Eecke-laert ook het aantal kleinere verdelers verdubbelen en dat bij voorkeur tegen het eerste kwartaal van volgend jaar.

Ook moet de verhouding Nederland/België in de omzet worden omgebogen van een ’80/20 verhouding’ naar een ’70/30′ of “beter nog, 60/40.” Om die reden zoekt SonicWall naar partners in België en Luxemburg voor de verdeling van zijn Aventail SSL-VPN systemen. “Die Aventail markt is nog volledig onontgonnen in België.” SonicWall heeft vertrouwen in de toekomst, omdat “gezien de huidige economische toestand onze prijspolitiek realistischer is dan deze van de rest van de markt,” oordeelt Eeckelaert.

Guy Kindermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content