Data TestLab testte voor Data News in 2007 opnieuw meer dan honderd producten. Onze testers kozen uit die waslijst tien producten die in positieve zin opvielen.

SecPoint Protector P1000 Indrukwekkende UTM, webfilter, spamfilter

Test verschenen in Data News nr. 35 van 9 november

Moderne netwerken dienen beschermd te worden tegen aanvallen en misbruik door meerdere beveiligingsoplossingen die tegelijk actief zijn. In de markt van Unified Threat Management of UTM appliances zijn niet alleen de bekende grote namen op beveiligingsgebied actief. Ook kleinere, veel minder bekende bedrijven timmeren er aan de weg. Dit jaar vielen we voor de SecPoint Protector P1000, een UTM uit Denemarken. Het beheer is erg eenvoudig, de inhoudsfilters werken voorbeeldig en de eigen spamfilter behoort tot de betere die we al hebben getest. Verrassend genoeg gebruikt SecPoint een antimalware-engine die het zelf ontwierp. Die doet het goed, al kunt u op dit apparaat ook alternatieve engines van ClamAV, Kaspersky of Norman draaien. Het enige wat ontbreekt, is firewall-functionaliteit. Maar het is volgens sommige specialisten toch geen goed idee die in een UTM in te bouwen, wegens de mogelijke netwerkvertragingen die dit met zich meebrengt. Beter is het hiervoor een aparte appliance te gebruiken.

Producent: SecPoint, www.secpoint.com

Distributeur: SeBuCon, www.sebucon.com

VMWare Infrastructure 3 Fantastische virtualisatie-oplossing

Test verschenen in Data News nr. 10 van 16 maart

Servervirtualisatie helpt om bestaande hardware efficiënter te gebruiken en kan ook legaat-platformen doen draaien op hardware die dit normaal niet ondersteunt. VMware Infrastructure 3 is een veelzijdig en indrukwekkend uitgerust virtualisatiesysteem voor de grotere bedrijfs- en datacenterbehoeften. Zowel qua functionaliteit als qua beheermogelijkheden schiet Infrastructure 3 weinig tekort. Zo worden fysieke bronnen (schijfruimte, geheugenruimte, processorcapaciteit) niet statisch toegewezen aan elke virtuele machine, maar dynamisch beheerd en dus toegewezen naargelang hun behoefte. Daardoor zijn de hardwarevereisten relatief soepel en bespaart u potentieel heel wat op energie- en hardwarekosten ten opzichte van een niet-virtuele infrastructuur. En dat is dan weer goed voor het milieu, om van de potentiële besparingen dankzij het eenvoudigere en dus goedkopere beheer nog te zwijgen.

Producent: VMWare, www.vmware.com

Distributeur: VMWare Global EMEA, www.vmware.be

Panda Business Secure EnterpriSecure 2007 Betaalbare Windows-beveiliging van hoog niveau

Test verschenen in Data News nr. 32 van 12 oktober

Vooral Windows-netwerken worden constant bestookt met allerlei soorten malware. Beveiliging van Windows-pc’s en -servers is daarom een must. Het Spaanse Panda levert uitstekende antimalware, zowel voor de individuele als de netwerkgebruiker. Naast de standaard desktopvirusbestrijder, die ook parasieten bestrijdt, biedt de producent netwerkondersteuning in de vorm van Panda AdminSecure. Daarmee kunnen systeembeheerders op afstand het antimalwareproduct installeren op alle clients en ze daarna volledig beheren. Panda scoort in onze antimalwaretesten jaar na jaar bijzonder goed en is bovendien redelijk geprijsd.

Producent: Panda Software, www.pandasoftware.com

Distributeurs: Tech Data, Kappa Data, Bell Micro Products, Diditrade

Iaso Backup Bank Online back-up zoals het moet

Test verschenen in Data News nr. 20 van 1 juni

Online back-ups zijn geen vervanging voor traditionele back-ups, maar wel een interessante, prijsgunstige en eenvoudige aanvulling op het back-upproces binnen ondernemingen. Online back-ups zijn ideaal voor het veiligstellen van databases, e-mail en documenten. Iaso was met Backup Bank met voorsprong onze toppresteerder in onze jaarlijkse test van online back-updiensten voor kmo’s. Alle geback-upte data worden in een beveiligd datacenter opgeslagen met garanties voor een maximale beschikbaarheid en veiligheid. Als u veel dubbele bestanden of data hebt in uw back-up, is het ook met voorsprong de goedkoopste. Zelfs met niet-redundante data waren ze onze beste koop.

Producent: IASO, www.iasobackup.be

Ricoh & Nashuatec SP C411dn Uitstekende netwerkkleurenlaser voor grotere volumes

Test verschenen in Data News nr. 5 van 9 februari

Ricoh dook ook al op in onze top tien van 2006, en deed dat toen met de Aficio CL-7300. Het is daardoor het enige bedrijf dat voor het tweede jaar op rij onze top tien haalt. Nee, we zijn niet omgekocht, maar er valt nu eenmaal heel veel te zeggen voor deze Aficio SP C411dn netwerkkleurenlaserprinter. Nashuatec deelt mee in de glorie, want zijn versie van deze printer verschilt alleen een beetje op het vlak van software en webinterface. De afdrukkwaliteit en -snelheid van de SP C411dn zijn in elk geval top.

Producenten: www.ricoh.be en www.nashuatec.be

EqualLogic iSCSI SAN’s Topprestaties, eenvoudig beheer

Test verschenen in Data News nr. 13 van 13 april

De fileserver is in de meeste bedrijven al lang vervangen door een vorm van zelfstandige centrale opslag. San’s of ‘storage area networks’ zijn meer bedoeld voor grotere bedrijven. Dingen om naar uit te kijken zijn de betrouwbaarheid en het eenvoudige beheer. De iSCSI san’s van het Amerikaanse EqualLogic blinken op beide gebieden uit. Een EqualLogic opslagarray is modulair opgebouwd. Elk array heeft redundantie en ‘hot swappable’-componenten ingebouwd en levert dus een extreem hoge betrouwbaarheid. Omdat u arrays kunt groeperen, kunt u opslagruimte gemakkelijk herindelen en uitbreiden zonder dat dit invloed heeft op de applicaties die u in gebruik hebt. De meest bijzondere eigenschap van de EqualLogic iSCSI SAN-arrays is echter het extreem eenvoudige beheer. Zelfs mensen die nog nooit een iSCSI SAN-array van dichtbij gezien hebben, zouden dit zonder al te veel moeite aan de praat moeten krijgen. Voor al die eenvoud moet u beslist niet inboeten aan prestaties.

Producent: Equalogic, www.equallogic.com

Distributeur: Distrilogie, www.distrilogie.be

Apple MacBook en MacBook Pro Uitstekend voor MacOS én Windows

Test verschenen in Data News nr. 7 van 23 februari

We voelen ons niet geroepen Apple nog wat verder te hypen, maar we kunnen er niet omheen dat Apple met zijn MacBook’s dit voorjaar glansrijk onze traditionele test van notebookcomputers won. Onder Windows XP was de 15-inch MacBook Pro zelfs de best presterende ‘Windows’-notebook! Maar waarom Windows installeren als u voor weinig geld kunt upgraden naar de nieuwe (nog niet officieel door ons geteste) Mac OS. X ‘Leopard’ editie? Eén feature daarvan is iets waarvan Windows-gebruikers alleen maar kunnen (en zouden moeten) dromen en die op zich al de aanschafprijs van ‘Leopard’ waard is. De ingebouwde Time Machine maakt immers volautomatisch back-ups van het besturingssysteem zelf en van al je belangrijke documenten. Al wat je moet doen is een extra harde schijf aansluiten, de rest gebeurt automatisch. Terugzetten van verloren gegevens is kinderspel via de supereenvoudige datum- en tijdgebaseerde visuele interface.

Producent: www.apple.com

Distributeur: www.apple.be

Ubuntu Linux Dé uitdager voor Microsoft Windows

Test verschenen in Data News nr. 3 van 26 januari

Terwijl Windows Vista maar met moeite doordringt op bedrijfsdesktops en Windows Server 2008 is uitgesteld tot volgend jaar, volgen de verschillende Linux-distributies elkaar in hoog tempo op, zowel voor de desktop als voor servers. Het Debian-gebaseerde Ubuntu blinkt op beide soorten computers uit en is een van de betere en in elk geval gebruiksvriendelijkste Linux-distributies die je kunt vinden. Ubuntu is volledig gratis, maar het is verbijsterend wat er allemaal wordt meegeleverd en hoe professioneel dit besturingssysteem in elkaar steekt. Zo kun je de nieuwe versie 7.10 volledig automatisch via het internet installeren over een (recente) oudere versie heen. Meer dan een kwartier duurt dit niet en tijdens de upgrade kun je als gebruiker gewoon verder blijven werken!

Download: www.ubuntu.com/download

Imprivata OneSign Veelzijdig en bijzonder krachtig wachtwoordenbeheer en SSO

Test verschenen in Data News nr. 38 van 30 november

Sterke wachtwoorden zijn voor gebruikers moeilijk te onthouden. Toch moeten we allemaal dagelijks meer en meer wachtwoorden invullen in allerlei systemen. Met een ‘Single Sign-On’ of SSO hoeft een gebruiker maar een keer in te loggen. Daarna ‘weet’ het systeem wie is ingelogd en doorloopt automatisch alle verdere inlogprocedures. De sterkte en het beheer van de hoofdlogin of meesteridentiteit van elke gebruiker is uiteraard cruciaal voor de veiligheid van een enkelvoudig inlogsysteem. Imprivata levert een compleet ‘failsafe’ systeem voor het beheren van wachtwoorden, waarbij u alleen betaalt voor de effectieve gebruikers ervan. De appliance-aanpak van Imprivata is bovendien innovatief en gebruikersvriendelijk.

Distributeur: Imprivata Benelux, www.imprivata.be

Axis 212 PTZ Schitterende IP-bewakingsnetwerkcamera voor een redelijke prijs

Test verschenen in Data News nr. 6 van 16 februari

Ip-bewakingscamera’s bewaken gevoelige ruimtes met bewegingssensoren, waarschuwingssystemen, stilstaande en bewegende beelden, beeldzoekfuncties en zelfs geluid (soms in beide richtingen). Het Zweedse Axis is een van de bekendste bedrijven in dit segment en de 212 PTZ is een van de meest gevanceerde ip-bewakingscamera’s die je kunt kopen. De meest opvallende eigenschap van deze camera is, dat er geen bewegende onderdelen in zitten. Dat maakt de zo handige PTZ- of beeldzoekfuncties niet alleen razendsnel, maar ook nog eens slijtageloos en daardoor uiterst bedrijfszeker. Via Axis Camera Management is het bovendien mogelijk om een groot aantal Axis ip-camera’s centraal te beheren.

Producent: Axis, www.axis.com

Distributeurs: zie www.axis.com/sales

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content