Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Alles wees erop dat Erik Michielsen (23) een it-carrière tegemoet ging: tot hij zijn studies Toegepaste Informatica inruilde voor een opleiding tot Medical Social Management Assistant. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Erik ging van start bij Xylos. “It is toch echt wel mijn ding, besef ik nu”.

“Nee hoor, ik heb er absoluut geen spijt van dat ik mijn studies Toegepaste Informatica stopgezet heb. Op dat moment had ik echt zin in iets totaal anders, en dat is dan de opleiding tot Medical Social Management Assistant aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen geworden”, vertelt Erik Michielsen. “Uiteindelijk heb ik daar veel geleerd wat ik in mijn huidige job ook kan gebruiken”. Erik heeft het dan over het leggen van sociale contacten, het efficiënt leren reageren op problemen, kortom de ‘soft skills’ die in allerlei opleidingen regelmatig terugkeren. En problemen oplossen, dat is voor Erik dagelijkse kost als Service Engineer bij Xylos.

Geslaagd voor de vuurproef

Erik is bij Xylos binnengerold via een opdracht van een interimkantoor. “Ik ben er gestart op de logistieke dienst, maar al snel kwamen de eerste gesprekken over een mogelijke switch tot service enigeer”, vertelt Erik. Alles kwam in een stroomversnelling toen hij in november vorig jaar de kans kreeg om een ernstig probleem bij een klant op te lossen. “Dat heb ik met succes gedaan en ik denk dat dat zo’n beetje mijn vuurproef moet zijn geweest. Kort nadien mocht ik starten als service engineer.” In die job staat Erik in voor de uitrol en installatie van pc’s bij de klanten van Xylos. Ook de first line support hoort daar bij. Dat betekent dat hij vaak alleen op de baan is, maar dat stoort Erik niet. “Wanneer ik op een probleem stuit, kan ik telefonisch terugvallen op een heel team waaronder enkele heel ervaren en bekwame seniors. Per slot van rekening werken er toch zo’n 80 engineers bij Xylos”, zegt Erik.

Aan cursussen geen gebrek

Gevraagd naar zijn toekomstplannen, geeft Erik aan dat hij nog dieper in de servers wil duiken. “Ik ben gewoon gepassioneerd door hardware. Het is daarom dat ik momenteel nog de graduaatsopleiding Netwerkbeheer volg in avondschool. Maar ook bij Xylos kan ik heel wat cursussen en opleidingen volgen over servers, hard- en software. Die ondersteuning van binnenuit is voor mij het doorslaggevende argument geweest om bij Xylos aan de slag te gaan.”

Kristof Van der Stadt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content