Opendeurdag bij de Shape in Bergen. Wij zijn onder de indruk van de enorme communicatiemiddelen die worden gedemonstreerd. Zoals de ‘TelePresence’-bus, die een beeld- en geluidsverbinding tot stand brengt met zijn tegenhanger in Kaboel.

In de bus zien we een moeder praten met haar zoon die deelneemt aan de operaties in Afghanistan. Emoties bij de vleet en dat meteen na de inhuldiging van de videoconferentiebus door luitenant-generaal Wolf, hoofd van het NCSA, het communicatieagentschap van de NAVO. De bus is een prototype dat ter beschikking werd gesteld door twee peters die regelmatig zaken doen met de trans-Atlantische defensieorganisatie: Cisco en BT. Een prachtig visitekaartje, maar geen première, aangezien het Amerikaanse leger al vier “containers” voor tv-communicatie van Cisco installeerde in Irak. In feite gaat het om een deal met General Dynamics, BT en Cisco. Die eerste kreeg van de Amerikaanse overheid groen licht om het TelePresence-systeem te verkopen op de militaire en overheidsmarkten. De encryptie gebeurt op niveau 1, een parameter die niet werd getest door het agentschap van de NAVO. Luitenant-generaal Ulrich Wolf: “Het gaat hier om een prototype, momenteel is de beveiliging niet zo belangrijk. Het enige dat we getest hebben zijn het geluid en het beeld. Het resultaat is echt indrukwekkend. Met het grote scherm en de aanwezige meubels, lijkt het echt alsof we ons in één kamer bevinden met de gesprekspartners. Het is een uiterst veelbelovend communicatiemiddel.”

‘Connecting Nato!’

Dat is de functie van het NCSA, het Nato Communication and Information Systems Agency. Zijn opdracht bestaat erin de verschillende hoofdkwartieren van de NAVO te verbinden via een arsenaal aan diensten voor stem, gegevens en video. Met 3.500 medewerkers en een jaarlijks budget van 300 miljoen euro, begrijpen we dat Cisco en BT een gebaar willen doen voor het personeelsfeest. Maar de uitdagingen zijn niet te onderschatten. Vorig jaar was de NAVO betrokken bij 7 militaire operaties en voerde ze een vijftigtal oefeningen uit. Of het nu gaat om het hoofdkwartier van de ISAF in de Afghaanse hoofdstad Kaboel of het centrum voor maritieme gevechtsoperaties in Mount Whitney in de VS, de rol van het agentschap blijft dezelfde: ervoor zorgen dat de gevechtstroepen of de divisies in oefening een permanente, rechtstreekse en veilige verbinding hebben met het centrale informatiesysteem van de NAVO. Dat houdt in dat de grondtroepen een verbinding met het commando moeten hebben, maar ook dat er in de andere richting communicatiemiddelen moeten zijn om de situatie op het terrein te evalueren en het goede logistieke verloop van operaties en de troepeninzet te verzekeren. Tegelijkertijd zorgt het agentschap voor een vlotte en veilige “statische” communicatie tussen alle landen die deel uitmaken van de alliantie.

Het NCSA werd in 2004 opgericht ter vervanging van het NACOSA (Nato Communications and Informations Systems Operating and Support Agency). De aanpak werd radicaal gecentraliseerd: terwijl het NACOSA vroeger een groot deel van het ict-beheer aan de verschillende leden overliet, controleert het NCSA nu bijna 70 procent van alles wat te maken heeft met de ict van de NAVO. Deze dienstenorganisatie levert meer dan 300 applicaties aan zijn interne klanten, en maakt van efficiëntie communicatiediensten voor de grondtroepen een absolute prioriteit.

Op het terrein

Hoewel het hoogste commando van de NAVO zich in Bergen bij de SHAPE bevindt (Supreme Headquarters Allied Power Europe), telt het NCSA 10 CIS-sectoren (Communication and Information Systems) in heel Europa, die verantwoordelijk zijn voor de verschillende territoria die de alliantie vormen (Bergen dekt Frankrijk en de Benelux). Daarnaast staan twee verbindingsbataljons, in Maastricht en Napels, continu klaar om in actie te treden. Het NCSA neemt permanent deel aan de operaties, en zet daarbij gemiddeld 50 tot 200 personen in op het terrein. Naast de TelePresence-bus stelde het agentschap ook twee mobiele communicatietenten voor, DCM’s (Deployable Communication Module) in het vakjargon. De eerste bevatte veldmateriaal waarmee op vijf dagen tijd een volledig communicatiesysteem voor stem en gegevens kan worden opgezet, verbonden met het centrale netwerk van de NAVO. In de tweede tent stond een oplossing die in een reiskoffer past, met een computer en twee telefoons die op 30 minuten gebruiksklaar zijn, overal ter wereld. Het systeem kan worden gekoppeld zodat men over vier operationele telefoons beschikt, waarvan twee via versleutelde lijnen.

Cyberdefensie

Intern ontwikkelt het NCSA programma’s voor uitmuntendheid inzake beveiliging en bescherming tegen hackers. Daarvoor heeft het een CyberDefence Management Board opgericht. De eerste oefening van CyberDefence is gepland voor november.

Jean-Luc Manise

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content