Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Integrator Win pakt uit met een ip-netwerkoplossing waarmee it-managers hun klassieke isdn-aansluitingen de deur uit kunnen gooien. ‘Win ip voice’ gaat dan ook vooral voor de klassieke telefooncentrales.

De ‘Win ip voice’ oplossing is de eerste aankondiging van Win sinds de overname van de integrator door de Waalse kabeloperator Tecteo, nu bijna zes maanden geleden. Het is in elk geval ambitieus want “we denken tegen eind dit jaar 30 tot 50 bedrijven te kunnen overtuigen van deze dienst,” vertelt marketingmanager Geoffrey Jennes. In 2010 zouden er zeker 150 over de streep moeten worden gehaald. Win mikt daarbij eveneens op bestaande klanten als Carrefour, Brico, Paris XL of Connections. Het gaat doorgaans om ondernemingen met meerdere vestigingen. “Wij hebben twee sip-callmanager interconnectiepunten, in Brussel en in de buurt van Luik. Bedrijven die op ons ip-netwerk aansluiten kunnen hun isdn BA- of PRA-lijnen aan de kant schuiven. Ze besparen minstens 30 tot 35 procent,” aldus Jennes. Het gaat dus vooral om ondernemingen die nog een klassieke telefooncentrale in huis hebben. Ook wie over een Cisco iptel-oplossing beschikt kan er uiteraard mee weg. Het netwerk van Win is immers Cisco-gebaseerd. Er worden ook testen gedaan met de ip-centrales van Avaya, Siemens en Alcatel-Lucent. Die systemen zouden in de loop van volgend jaar op het ip-netwerk van Win kunnen inpikken. “We hebben al twee grote hotels opgetekend, maar er is nog wat evangelisatie nodig,” aldus Jennes. Tecteo zelf maakt er alvast nog geen gebruik van.

Bedrijvensegment

Win haalde in 2008 met 73 medewerkers een omzet van zo’n 21 miljoen euro en rekent dit jaar op gelijkaardige inkomsten. “Win ip voice zal voor een boost van de omzet zorgen,” verwacht Geoffrey Jennes. Win is grotendeels op Wallonië gericht maar heeft zijn terrein ook in Vlaanderen uitgebreid. Het is destijds opgericht als het Waals IntraNet, maar Bel-gacom maakte er al snel zijn Waalse integratortak van. Vorig jaar werd het door de Waalse regering verplicht om Win van de hand te doen. Voor 4 miljoen euro ging het op 1 april naar Tecteo. Die profileert het als een dochteronderneming die zich toelegt op het bedrijvensegment, net zoals Telenet Solutions dat doet voor Telenet zelf. Beide kabeloperatoren halen echter het leeuwendeel van hun omzet in de residentiële markt. De B2B-afdeling heeft het dan ook niet altijd makkelijk om de nodige aandacht én dito investeringen af te dwingen.

Luc Blyaert

“We denken tegen eind dit jaar 30 tot 50 bedrijven te kunnen overtuigen van deze dienst”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content