Nauwelijks enkele weken na de overname van storagespecialist EMC door computerbouwer Dell voor 67 miljard dollar (55 miljard euro), sprak oprichter en ceo van Dell het publiek toe op de Web Summit in Dublin, Europa's grootste tech event.

"Door Dell met EMC te combineren ontstaat een bedrijf dat een onbetwiste leider is in de it van vandaag, én in de it van morgen", klonk het. "Dell-EMC is nu zelfs het grootste en voornaamste enterprise it bedrijf in de wereld."

Sinds de ceo Dell van de beurs haalde twee jaar geleden, transformeert zijn bedrijf sowieso steeds nadrukkelijker van pc-bouwer tot een leverancier van volwaardige enterprise it-systremen (servers, services, security en straks dus ook storage).

Toen de journalist van Wired vroeg of de deal wel een succes kan worden, en of er veel toegevoegde waarde zou zijn voor de aandeelhouders, bleef Dell echter voorzichtig. "De realiteit is dat je dat nooit zeker kan weten", klonk het. "Maar servers en storage zijn wel erg complementair, en de reacties van onze klanten zijn unaniem positief."

"Ik ben ook niet bang van een risico meer of minder. Je moet risico's nemen als je wil groeien, zo heeft de it-business zich tenslotte toch gevormd. Ik vind het ook fijn om onbetreden paden te bewandelen, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. En vergeet niet dat mijn kleine start-up intussen bijna een omzet van een triljoen dollar gegenereerd heeft (lacht)."

Michael Dell had ook nog enkele tips voor de talrijke start-ups op de Web Summit in petto. "Wees niet bang om te falen, en blijf ten alle tijden onverschrokken. Wanneer je een manier ziet om een probleem te fixen, ga er dan voor en verlies geen tijd. Je potentieel is allicht een pak groter dan je denkt, en als je een uitdaging aangaat, kan je meer bereiken dan je ooit had kunnen vermoeden."

Nauwelijks enkele weken na de overname van storagespecialist EMC door computerbouwer Dell voor 67 miljard dollar (55 miljard euro), sprak oprichter en ceo van Dell het publiek toe op de Web Summit in Dublin, Europa's grootste tech event. "Door Dell met EMC te combineren ontstaat een bedrijf dat een onbetwiste leider is in de it van vandaag, én in de it van morgen", klonk het. "Dell-EMC is nu zelfs het grootste en voornaamste enterprise it bedrijf in de wereld."Sinds de ceo Dell van de beurs haalde twee jaar geleden, transformeert zijn bedrijf sowieso steeds nadrukkelijker van pc-bouwer tot een leverancier van volwaardige enterprise it-systremen (servers, services, security en straks dus ook storage). Toen de journalist van Wired vroeg of de deal wel een succes kan worden, en of er veel toegevoegde waarde zou zijn voor de aandeelhouders, bleef Dell echter voorzichtig. "De realiteit is dat je dat nooit zeker kan weten", klonk het. "Maar servers en storage zijn wel erg complementair, en de reacties van onze klanten zijn unaniem positief." "Ik ben ook niet bang van een risico meer of minder. Je moet risico's nemen als je wil groeien, zo heeft de it-business zich tenslotte toch gevormd. Ik vind het ook fijn om onbetreden paden te bewandelen, dat heb ik mijn hele leven al gedaan. En vergeet niet dat mijn kleine start-up intussen bijna een omzet van een triljoen dollar gegenereerd heeft (lacht)." Michael Dell had ook nog enkele tips voor de talrijke start-ups op de Web Summit in petto. "Wees niet bang om te falen, en blijf ten alle tijden onverschrokken. Wanneer je een manier ziet om een probleem te fixen, ga er dan voor en verlies geen tijd. Je potentieel is allicht een pak groter dan je denkt, en als je een uitdaging aangaat, kan je meer bereiken dan je ooit had kunnen vermoeden."