Het is alles internet of things wat de klok slaat dit jaar, en ook Redmond wil de boot niet missen. Op het Convergence 2015-event van de softwarebouwer lichtte Satya Nadella al een tipje van de sluier, en gaf hij tekst en uitleg rond hoe bedrijven hun voordeel kunnen doen met behulp van Windows 10 IoT en de Azure IoT-suite.

Vooral die Azure-suite lijkt interessant, omdat ze toch de hoeksteen vormt van de strategie die Microsoft in de komende jaren gaat volgen. De Azure IoT-suite bevat meerdere componenten, rond een vereenvoudigde facturatie bijvoorbeeld, maar ze voorziet ook in de mogelijkheid alle mogelijke objecten aan het netwerk te linken.

Straks worden er trouwens nog andere bouwstenen toegevoegd aan de Azure IoT-Suite, zoals de 'Azure Stream Analytics'-tool, die het gemakkelijker moet maken om de geconnecteerde objecten te analyseren en om 'geautomatiseerde antwoorden' terug te seinen.

Windows 10 IoT wordt in dit verhaal het besturingssysteem waarmee al die geconnecteerde objecten beheerd kunnen worden. De troepen van Nadella werken intussen naarstig aan pilootprojecten die moeten aantonen dat het Microsoft-aanbod erg effectief is om DAB-machinerie of industriële robots aan te sturen.

Algemener gesproken gaat Microsoft zich alsmaar nadrukkelijker begeven op de nu al drukke M2M (machine-to-machine) en de M2C (machine-to-cloud)-markten.

De betaversies van Windows 10 IoT en van Azure IoT worden later op het jaar beschikbaar gemaakt. Azure Stream Analytics wordt dan weer verwacht vanaf april.

En in tussentijd probeert Redmond ons te overtuigen met concrete cases. Zo werkt Microsoft bijvoorbeeld samen met Rockwell Automation aan problemen rond olieleveringen, zoals u in het filmpje hieronder kan zien:

Het is alles internet of things wat de klok slaat dit jaar, en ook Redmond wil de boot niet missen. Op het Convergence 2015-event van de softwarebouwer lichtte Satya Nadella al een tipje van de sluier, en gaf hij tekst en uitleg rond hoe bedrijven hun voordeel kunnen doen met behulp van Windows 10 IoT en de Azure IoT-suite.Vooral die Azure-suite lijkt interessant, omdat ze toch de hoeksteen vormt van de strategie die Microsoft in de komende jaren gaat volgen. De Azure IoT-suite bevat meerdere componenten, rond een vereenvoudigde facturatie bijvoorbeeld, maar ze voorziet ook in de mogelijkheid alle mogelijke objecten aan het netwerk te linken.Straks worden er trouwens nog andere bouwstenen toegevoegd aan de Azure IoT-Suite, zoals de 'Azure Stream Analytics'-tool, die het gemakkelijker moet maken om de geconnecteerde objecten te analyseren en om 'geautomatiseerde antwoorden' terug te seinen.Windows 10 IoT wordt in dit verhaal het besturingssysteem waarmee al die geconnecteerde objecten beheerd kunnen worden. De troepen van Nadella werken intussen naarstig aan pilootprojecten die moeten aantonen dat het Microsoft-aanbod erg effectief is om DAB-machinerie of industriële robots aan te sturen. Algemener gesproken gaat Microsoft zich alsmaar nadrukkelijker begeven op de nu al drukke M2M (machine-to-machine) en de M2C (machine-to-cloud)-markten. De betaversies van Windows 10 IoT en van Azure IoT worden later op het jaar beschikbaar gemaakt. Azure Stream Analytics wordt dan weer verwacht vanaf april. En in tussentijd probeert Redmond ons te overtuigen met concrete cases. Zo werkt Microsoft bijvoorbeeld samen met Rockwell Automation aan problemen rond olieleveringen, zoals u in het filmpje hieronder kan zien: