Het is niet erg waarschijnlijk dat bezitters van een Android-telefoon straks in een handomdraai over zullen kunnen stappen op Windows 10, maar voor onafhankelijke fabrikanten van Android-telefoons kan Windows 10 straks wel een interessante optie worden om kopers meer keuze te bieden. Een van die onafhankelijke smartphonebouwers is het Chinese Xiaomi.

Volgens Techcrunch heeft dat Chinese bedrijf een flink aantal exemplaren van zijn topmodel 'Mi 4' smartphone beschikbaar gesteld aan Microsoft. Dat bedrijf voorzag de toestellen van een speciale ROM die zo ontworpen is dat je een echte Windows 10-ervaring krijgt op zo'n Android-toestel.

Een 'samenwerking' wil Xiaomi het niet noemen. De Chinezen spreken liever over de 'medewerking aan een proef', maar wel een proef die de dominante marktpositie van Android in gevaar kan brengen.

Voor Xiaomi kan de Windows-wending een kleinere afhankelijkheid van Google tot gevolg hebben, dat Xiaomi's van Android afgeleide MIUI-firmware nu al uitsluit van de Google Play Services. Maar volgens TechCrunch zou het te ver gaan om een tactisch verband te zoeken achter de 'wrijving' met Google en 'de hulp' aan Microsoft.

I.s.m. AutomatiseringGids

Het is niet erg waarschijnlijk dat bezitters van een Android-telefoon straks in een handomdraai over zullen kunnen stappen op Windows 10, maar voor onafhankelijke fabrikanten van Android-telefoons kan Windows 10 straks wel een interessante optie worden om kopers meer keuze te bieden. Een van die onafhankelijke smartphonebouwers is het Chinese Xiaomi.Volgens Techcrunch heeft dat Chinese bedrijf een flink aantal exemplaren van zijn topmodel 'Mi 4' smartphone beschikbaar gesteld aan Microsoft. Dat bedrijf voorzag de toestellen van een speciale ROM die zo ontworpen is dat je een echte Windows 10-ervaring krijgt op zo'n Android-toestel. Een 'samenwerking' wil Xiaomi het niet noemen. De Chinezen spreken liever over de 'medewerking aan een proef', maar wel een proef die de dominante marktpositie van Android in gevaar kan brengen. Voor Xiaomi kan de Windows-wending een kleinere afhankelijkheid van Google tot gevolg hebben, dat Xiaomi's van Android afgeleide MIUI-firmware nu al uitsluit van de Google Play Services. Maar volgens TechCrunch zou het te ver gaan om een tactisch verband te zoeken achter de 'wrijving' met Google en 'de hulp' aan Microsoft.I.s.m. AutomatiseringGids